Fajita Versus Chimichanga Zijn Fajita En Chimichanga Hetzelfde?

Chimichanga en fajita kunnen erg op elkaar lijken wanneer ze worden geserveerd in een wrap burrito. Ze verschillen echter enorm van elkaar.

Als u de verschillen kent, kunt u betere keuzes maken bij het bestellen van een Mexicaanse maaltijd in een restaurant. Deze kennis kan ook de Mexicaanse smaak aan je kookkunsten geven, waardoor het authentieker en lekkerder wordt.

Dit kan uw nieuwsgierigheid gewekt hebben. Dit is het moment om het verschil tussen chimichanga en fajita te ontdekken.

Het Overzicht

Chimichanga’s

Chimichangas kunnen worden omschreven als gefrituurde burrito’s. Dit gerecht is erg populair in Tex-Mex en andere Zuidwest-Amerikaanse keukens.

Chimichanga is een ander gerecht op basis van tortilla, samen met meer populaire gerechten zoals taco en burrito.

Chimichangas worden gemaakt door een bloemtortilla te vullen, meestal met rijst, kaas, bonen en vlees. Vervolgens vouw je de tortilla tot een rechthoekige bundel.

De vleesopties kunnen machaca (gedroogd vlees), carne adobada (gemarineerd vlees), carne seca (gedroogd rundvlees) of geraspte kip zijn. De wrap wordt vervolgens gefrituurd en geserveerd samen met salsa, guacamole en zure room.

Chimichanga is eigenlijk een burrito, maar dan met frituren. Het resultaat is een heerlijke, hete vulling, omgeven door een krokante buitenkant. Elke hap barst van de overheerlijke smaken en texturen. Het kan iedereen hongerig maken door er alleen maar aan te denken.

Fajitas (en Waarom Tacos & Burrito’s Hier Bij Betrokken Zijn)

Fajita is beroemd in de Tex-Mex keuken die wordt beïnvloed door zowel Mexicaanse als Zuid-Amerikaanse gerechten.

Spaanse faja is een term die verwijst naar het middelste gedeelte of de taille van een dier (riem of sjerp of zelfs gordel). De term betekende oorspronkelijk gegrild rundvlees uit de regio van de koeienplaat. Het werd in de Mexicaanse keuken gewoonlijk roksteak of hanger genoemd. Zo werd de naam traditioneel gebruikt om te verwijzen naar het stuk vlees dat werd gebruikt om dit gerecht te maken.

Hoewel roksteak meestal wordt gebruikt om fajita te maken, kunnen ook kip en andere stukken rundvlees voor dit gerecht worden gebruikt. Zo zal de vegetarische optie vlees vervangen door gesneden groenten.

Fajita’s worden gemaakt door vlees te sauteren met paprika, uien en tomaten. Vervolgens voeg je gesnipperde sla, salsa, pico verde, pico de gallo en gehakte tomaat toe. Fajitas worden meestal geserveerd met tortilla’s. Dit vlees is ideaal voor het vullen van tortilla gebaseerde gerechten zoals taco’s en burrito’s.

Je kunt een chimichanga maken door fajita in een burrito te wikkelen en deze te frituren.

De Verschillen Tussen Fajita En Chimichanga

Herkomst (zijn Ze Mexicaans?

Volgens sommige verhalen is chimichanga afkomstig uit Mexico. Anderen beweren dat het werd uitgevonden in Arizona, VS door een man die per ongeluk zijn burrito in de friteuse liet vallen.

Maar gezien de Mexicaanse variëteit chimichanga, suggereerde één afleiding dat immigranten naar de Verenigde Staten de maaltijd meenamen, voornamelijk via Sonora naar Arizona.

Fajita’s werden voor het eerst ontdekt in Texas, waar ze werden gemaakt van rundvlees.

Het gerecht bleef lange tijd beperkt tot zijn regio. In 1969 opende een vleesmarktmanager zijn eerste fajita-tacostand. Hierdoor kon het gerecht door meer mensen populair worden.

Ingrediënten (kunnen Ze Stapelen?)

Fajita’s worden meestal geserveerd met een tortilla en zelfs verpakt in een burrito, waar waarschijnlijk de bron van verwarring tussen de twee gerechten begint. Chimichanga en fajitas bestaan meestal uit vlees en groenten verpakt in een tortilla.

Bereidingswijze

Om te onderscheiden is de gefrituurde burrito gevuld met vlees en een verscheidenheid aan extra inhoud, verpakt in een extra grote tortilla en gefrituurd. Chimichanga wordt vaak geserveerd met kaas en zure room.

Fajitas zijn gemaakt met gegrild vlees gemarineerd in uien en paprika’s. Fajita’s zijn een populair gerecht. Fajita’s worden vaak geserveerd op een bakplaat, met tortilla’s aan de zijkanten, zodat je ze kunt inpakken zoals je wilt.

Chimichanga en Fajita zijn fundamenteel verschillend. Terwijl de eerste de gefrituurde burrito is, is de laatste een methode die mensen gebruiken om vlees te koken.

Laten we, nu de verwarring is weggenomen, leren hoe je zowel fajita als chimichanga kunt maken, zodat je thuis van beide kunt genieten.

Hoe Maak Je Chimichanga’s?

Dit recept maakt malse chimichanga’s van kip/rundvlees die gebakken of gebakken kunnen worden. Ze hebben een Mexicaans geïnspireerde vulling en een knapperige korst. Deze zullen een familiefavoriet zijn!

Dingen Om Voor Te Bereiden

  • Kook en versnipper het vlees van uw keuze om uw vlees van tevoren klaar te hebben.
  • Bak de bonen om een vulling te maken.
  • Bereid chilipoeder, komijn, paprika en zout voor smaakmakers.
  • Je hebt ook groene uien, roomkaas, kaas en salsasaus nodig.

Stap-voor-stap Handleiding

  • Combineer alle ingrediënten in een grote kom. Voeg het geraspte vlees, chilipoeder en komijn toe aan een middelgrote kom. Als je je chimichanga wilt bakken, is dit het moment om je oven voor te verwarmen.
  • Maak de chimichangas: plaats 2 eetlepels gebakken bonen op 5 cm van de rand van de tortilla, plaats een halve kop van het vleesmengsel in het midden. Vouw de tortilla’s dubbel en rol ze vanaf de onderkant op met de naad naar beneden.
  • Bereiding: Als je ze wilt bakken, bestrijk je de buitenste laag met olijfolie en zet je ze ongeveer 20 minuten in de oven. Om ze te frituren, verhit je olie in een frituurpan. Zodra de olie is voorverwarmd, bak je de chimichanga’s tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer met salsasaus of room om van deze gefrituurde burrito’s te genieten

Hoe Maak Je Fajita’s?

Het meest cruciale onderdeel van fajita is de smaakmaker. Door je gerecht op de juiste manier te kruiden, wordt het heerlijk en authentiek. Fajita-kruiden zijn te vinden bij de meeste supermarkten. Door je eigen fajita-kruiden te maken, kun je de ingrediënten en hoeveelheden naar wens aanpassen.

Zelfgemaakte kruidenmelanges, zoals chilipoeder en taco-kruiden, die enigszins verschillen van fajita-kruiden, zijn veel minder duur. Het volgende recept geeft je de beste fajitas en fajita-kruiden.

Dingen Om Voor Te Bereiden

  • Kruiden vereisen chilipoeder, gemalen komijn en gerookte paprika, evenals knoflookpoeder, suiker, zwarte peper en cayennepeper.
  • Elk vlees naar keuze
  • Paprika’s, uien

Stap-voor-stap Handleiding

  • Meng alle ingrediënten in een kom. Goed roeren. Daarna kun je ze in een bak doen, maar zorg wel dat deze luchtdicht is. Anders kun je dit mengsel meteen gebruiken om fajitas te maken.
  • Marineren: gebruik dit mengsel om je vlees grondig te marineren (het kan kip, rundvlees of varkensvlees zijn). Laat alles 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Koken: Bereid het koken voor door een eetlepel olie in een pan op middelhoog vuur te verhitten. Bak de kip 8 minuten aan elke kant of tot hij gaar is. Laat 10 minuten rusten alvorens in reepjes te snijden.
  • Fruit de groenten: Voeg de paprika en ui toe aan de pan en laat sudderen tot ze zacht zijn. Gooi het vlees erdoor totdat het gelijkmatig is verdeeld. Serveer met tortilla’s ernaast.

Conclusie

Je kent nu het verschil tussen chimichanga en fajita. Het enige dat u hoeft te onthouden, is dat chimichanga’s gefrituurde burrito’s zijn en dat fajita verwijst naar vlees dat op een bepaalde manier is gekookt.

Wees niet bang om onze recepten te gebruiken om de Mexicaanse smaak aan je dagelijkse maaltijden te geven. We zullen er zijn om je te bedanken.