De Top 5 Maïsbrood-eiervervangers Die U Moet Kennen

Dit zijn de 5 beste alternatieven voor maïsbrood-eieren:

  • Lijnzaad
  • Gepureerd Fruit
  • Mayonaise, Griekse Yoghurt, Zure Room
  • Sojaproducten
  • Eieren gemaakt van groenten

Als je meer wilt weten over deze alternatieven, hoe je ze kunt gebruiken en hun voor- en nadelen, lees dan verder.

Vervangers Voor Ei In Een Maïsbrood Passen

Lijnzaad

Als bindmiddel, maar ook voor vochtX (rijsmiddel, smaak, uiterlijk)
Veganisten

Door sommigen beschouwd als een wondermiddel, is lijnzaad rijk aan Omega-3 vetzuren, antioxidanten en vezels.

Dit is een goede vervanger omdat het, wanneer het wordt gemengd met vloeistoffen, een lijmachtige substantie oplevert die dicht bij eiwit ligt.

Je krijgt ook een beetje vet binnen, dat het dooiervet vervangt. Helaas heeft dit geen rijseigenschappen.

Daarvoor kun je eventueel een theelepel bakpoeder aan de mix toevoegen.

Vervangingsspecificaties:

Twee eetlepels van de vervanger moeten worden gemalen en opgelost in drie eetlepels water. Wacht drie minuten om het te laten indikken voordat je het aan je droge ingrediënten toevoegt.

Gepureerd Fruit

als bindmiddel en voor vocht
is X voor rijsmiddel; kan de smaak en het uiterlijk
voor veganisten veranderen

Je kunt elk fruit pureren en er taarten mee maken. Appels en bananen zijn echter uw beste keuzes.

Deze twee hebben een zeer hoog pectinegehalte, waardoor ze goede binders zijn.

Ze bevatten ook veel water, wat zorgt voor de juiste hoeveelheid vocht.

Je moet het fruit bakken met een kwart theelepel bakpoeder.

Fruit kan een probleem zijn omdat ze smaak toevoegen aan maïsbrood.

Appelmoes of puree kan een meer neutrale smaak hebben, maar je proeft de zoete vanilletonen van een banaan in je maïsbrood.

Deze kunnen worden gebruikt als u het niet erg vindt.

Vervangingsspecificaties:

Vervang voor elk ei in het recept het door een halve banaan gepureerd of 4 eetlepels gepureerde appel.

Mayonaise, Griekse Yoghurt, Zure Room

Als bindmiddel voor vocht, smaak, uiterlijk en uiterlijk
X voor rijsmiddel
X voor veganisten

Hoewel dit geen veganistische opties zijn, zullen deze best goed werken als vervangers voor ei in maïsbrood.

Deze staan al in de meeste huizen, dus je hoeft niet naar de supermarkt te rennen om er nog een paar te halen.

Mayo kan karnemelk of eieren vervangen, geloof het of niet.

Laten we ons concentreren op het eerste. Gemaakt van (raad eens?!) eieren en ook goed ingedikt, mayo is een effectief bindmiddel voor de mix.

Behalve de lichte zweem, krijg je ook de rijkdom en gouden glans op het eindproduct alsof je het echte werk hebt gebruikt.

Griekse yoghurt en zure room zijn qua consistentie dik en romig, dus het zal als een goed bindmiddel werken.

Omdat deze op melk zijn gebaseerd, krijg je de nodige vloeistof en vet voor vocht.

Maak je geen zorgen over de scherpte van deze twee ingrediënten. Het zal de algehele smaak niet veranderen.

Deze vervanger zal niet zuurdesem zijn zoals de andere.

Het toevoegen van een kwart theelepel bakpoeder zal echter helpen.

Vervangingsspecificaties:

5-6 eetlepels mayo, yoghurt of zure room voor elk ei in het recept.

Sojaproducten

als bindmiddel, voor vocht, voor rijs
X voor uiterlijk en smaak
Veganisten

Interessant is dat soja de veganistische optie is die een licht rijseffect heeft, dankzij het lecithinegehalte.

Het zal niet zo hoog rijzen, dus je kunt een beetje zuiveringszout toevoegen om het te helpen rijzen.

Het probleem is dat soja erg smakeloos is en de cake niet die gouden glans zal geven.

Als je dat niet erg vindt, is dit een prima vervanger.

Vervangingsspecificaties:

Voeg voor elk ei een kopje zachte of zijden tofu toe. Gebruik geen gewone tofu, omdat het beslag dan te zwaar is en helemaal niet zal rijzen.

Eieren Op Basis Van Groenten

Als bindmiddel voor vocht, smaak, uiterlijk en uiterlijk
Of X voor rijsmiddel
X voor veganisten

Er zijn tegenwoordig verschillende producten op de markt die voldoen aan strikte niet-vlees diëten.

En ja, veel van hen over plantaardige alternatieven voor eieren.

Een daarvan is gemaakt van mungbonen en kurkumavloeistof. Het vormt zich wanneer het rauw is en stolt wanneer het wordt gekookt.

Er wordt gezegd dat het de smaak en textuur van het echte werk nabootst.

Een poederversie kan ook worden gemaakt met tapioca en aardappel, evenals cellulosegom en een rijsmiddel.

Vervangingsspecificaties:

Het zal variëren afhankelijk van het product dat u koopt. Lees en volg de instructies goed.

Belangrijke notitie:

Als je het maisbrood helemaal vegan gaat maken, vervang dan de producten op basis van melk in het recept, bijvoorbeeld: amandelmelk in plaats van karnemelk en olie in plaats van boter.

Een Basisgids Voor Het Koken Van Maïsbrood

Hoewel er veel maïsbroodmixen op de markt zijn, is het moeilijk om een zelfgemaakt recept van je grootmoeder te verslaan.

Dit is een eenvoudig recept dat je helemaal zelf kunt maken.

Hier is een voorbeeld van een supereenvoudig, maar verrukkelijk recept:

Bereiden:

Voorverwarmde oven op 325 ° F (of 175 ° C)
Gietijzeren koekenpan 23 cm in diameter of pan 20 cm vierkant

1 kop maïsmeel
1 kop bloem voor alle doeleinden
Een theelepel bakpoeder
Zout een theelepel
kop gesmolten boter
2/3 kop witte suiker
1 kop karnemelk
2 grote eieren

Routebeschrijving:

Combineer alle droge ingrediënten maïsmeel, bloem, bakpoeder en zout in een kom

Giet in een andere kom de gesmolten boter erbij en klop de suiker erdoor.

Mix de eieren met de boter en suiker in een kom. Hoepel op.

Meng de karnemelk in die kom tot alles goed gemengd is.

Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten, een kopje per kopje. Het mengsel moet vrij zijn van klontjes.

Breng het mengsel over in de koekenpan of bakvorm en tik er zachtjes op zodat alle kanten gelijkmatig met het beslag zijn gevuld.

Bak 30-40 minuten in de oven of tot de tandenstoker die je in het midden van de cake hebt gestoken er schoon uitkomt.

Opbrengst: 8-10 porties

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30-40 minuten

Ei Is Een Must-have In Elk Goed Recept Voor Maïsbrood

Je zult zuiderlingen nadrukkelijk horen aandringen op bepaalde benodigdheden die een fatsoenlijk traditioneel recept maken: karnemelk en eieren.

Ook zou het beslag niet teveel suiker moeten hebben, maar dat is een onderwerp voor een totaal andere discussie.

Laten we ons nu concentreren op eieren.

Als het je nog niet is opgevallen, er zijn heel veel gebakken lekkernijen die ten minste één ei bevatten, van de eenvoudige pannenkoeken tot de meer gecompliceerde apfelstrudel.

Dit komt omdat ze tal van doeleinden hebben bij het bakken.

bindmiddel

Dit om structuur en stabiliteit te garanderen. Het helpt het gerecht bij elkaar te blijven en voorkomt dat het uit elkaar valt.

zuurdesem

Het wit geeft voedsel meer volume wanneer het op warmte wordt geplaatst. Door het ei hebben biscuitgebak, souffles en meringues een lichte, luchtige textuur.

Vocht

Het vloeibare gehalte van het product wordt opgenomen door de droge ingrediënten. Dit voorkomt dat het eindproduct hard, kalkachtig of beide wordt.

Smaak

Omdat dooiers rijk zijn aan vet, voegen ze een lichte hartige smaak toe aan zoete desserts. Ze dragen ook de smaken van andere ingrediënten.

Uiterlijk

Dit geeft de rijke, goudbruine tint aan gebakken goederen. Voor een meer levendige, rijkere en glanzender, gouden tint, voegen sommige banketbakkers geklopte dooiers toe aan hun gebakken goederen als een eierwassing.

En laten we niet vergeten dat het ei een van de weinige is die als superfood moet worden bestempeld en deel moet uitmaken van je dieet, zelfs als het wordt verwerkt in een rijk gerecht als dit.

Dus Waarom Helemaal Van Ei Afkomen?

Deze superfood kan soms een probleem zijn. Dit zijn enkele van de redenen waarom mensen het niet aan hun gerechten toevoegen, vooral maïsbrood.

Voedsel allergie

Na pinda’s en melk is het ei het meest voorkomende allergeen.

Hoewel het zelden de gevaarlijkere anafylactische reactie veroorzaakt, zullen de irriterende symptomen onmiddellijk optreden.

Milde tot ernstige huiduitslag, verstopte neus, netelroos en zoveel andere zullen enkele minuten tot een paar uur na het nuttigen van eieren of voedsel dat het bevat, optreden.

Veganistisch dieet

Strikte veganistische diëten bevatten geen eieren omdat dit producten van dieren zijn die ze ook niet consumeren.

Ik wil gewoon een passend alternatief proberen

In bepaalde situaties kunnen eieren worden gebruikt, zelfs als je er geen hebt of liever niet hebt.

Dit is absoluut goed. In dat geval kunt u de volgende alternatieven proberen.

Is Maïsbrood Nog Steeds Maïsbrood Zonder Het Ei?

Eieren spelen een zeer belangrijke rol in uw dieet en, nog belangrijker, in een recept voor maïsbrood.

Het is prima om ze om gezondheidsredenen niet te hebben, of als er geen in uw koelkast liggen.

Elk van de bovenstaande vervangers zal bijna net zo goed werken.

Probeer er een bij uw volgende poging op maïsbrood zonder eieren en kijk hoe het voor u werkt. Veel geluk!