Zoete Rijstmeelvervanger. Top 5 Beste Alternatieven

Dit zijn de top 5 zoete rijstmeelalternatieven die je moet kennen:

  • Amandelmeel
  • Kokosnoot meel
  • Boekweitmeel
  • Tapiocameel
  • Sorghummeel

Zoet rijstmeel is, zoals je wellicht weet, een ingrediënt dat je nodig hebt in je keuken.

Dit is een cruciaal ingrediënt in veel Aziatische desserts zoals Filipijnse Carioca en Chinese Red Bean-Filled Coconut Cake.

Het is glutenvrij, waardoor het zo populair is onder westerlingen.

Je zult veel meer banketbakkers in restaurants vinden die deze optie gebruiken om gebakken goederen zoals pompoenbrood of brownies te maken, en om het te gebruiken als voorgerecht in jus, kaassauzen, bechamelsaus of jus.

Waar Kun Je Het Voor Vervangen?

Maar maak je geen zorgen. Hoewel deze lijst vrij kort is, werken ze allemaal goed als alternatief.

Amandelmeel

Deze amandelnoot is gemaakt van geblancheerde, gepelde en vervolgens gemalen amandelnoten. Het is een populair ingrediënt in veel gebakken goederen vanwege zijn rijke smaak en heerlijke vette noten.

Het is ook glutenvrij, koolhydraatarm, boordevol eiwitten en gevuld met andere vitamines en mineralen.

Waarom zal dit werken?

Het is een goede vervanging voor zoete rijstmeel vanwege de textuur die het aan het eindproduct geeft.

Amandelcakes hebben meer bite dan een lichte luchtigheid.

Dit is misschien niet de beste manier om een cake te maken, maar het is perfect als je ons aanbevolen ingrediënt toevoegt!

Afgezien van gebakken goederen, is dit amandelproduct ook een geweldig verdikkingsmiddel.

Als je de notensmaak niet erg vindt, gebruik dit dan voor je jus en andere sauzen.

Vervangingsdetails:

Gebruik een halve kop amandelen voor elke kop kleverige.

Aanvullende tips

Je moet ook een beetje zoetstof aan je gerecht toevoegen als je de amandelsmaak wilt egaliseren, want het kan een beetje overweldigend zijn in een recept dat ons aanbevolen ingrediënt vereist. Rijst heeft een neutrale smaak.

Cacaomeel

Als dit de eerste keer is dat u van dit product hoort, bent u niet de enige.

Kokosnoten hebben veel bijproducten, en dit is er een van.

Het wordt gemaakt door de melk uit de kokosmelk te persen, deze op een zeer lage temperatuur te drogen en vervolgens te malen tot een zacht poeder dat net zo fijn en glad is als APF.

Veel gezondheidsexperts beschouwen dit graanvrije en glutenvrije voedsel als een gezonde keuze. Het is rijk aan vitamines en antioxidanten.

Het is ook geweldig in gebakken lekkernijen.

Waarom zal dit werken?

Wanneer toegevoegd aan een mix, is het resultaat een brood of cake met taaie textuur.

Vervangingsdetails:

Voeg slechts een kwart van dit ingrediënt toe aan elke kop.

Anders zullen uw gebakken producten te zwaar en onsmakelijk smaken.

Aanvullende tips

Dit meel heeft meer vloeistoffen nodig dan andere meelsoorten.

Je kunt een ei toevoegen aan elk kwart kopje (equivalent van 32 gram) van het mengsel dat je gebruikt om te bakken.

Je kunt in plaats daarvan ook olie of boter toevoegen als je de cake niet te eiachtig vindt.

Dit is geen goed idee om sauzen en jus in te doen, omdat het behoorlijk korrelig kan zijn.

Het heeft een uitgesproken kokossmaak die kan worden gebruikt met bepaalde voedingsmiddelen, zoals chocolade, koffie en banaan, maar het kan problemen veroorzaken bij andere gerechten.

Boekweitmeel

Je moet van Japanse noedels houden als je een fan bent.

Soba, de dunne, bruinachtige, enigszins elastische noedels die worden gebruikt in roerbakken of gedompeld in Tsuyu-saus, is gemaakt van boekweit.

Het is ook het hoofdingrediënt van Bretagne en Russische Blinis-pannenkoeken.

Hoe zal dit werken?

Soba, wanneer goed gekneed en precies goed gekookt, heeft een goede bite.

Vervangingsdetails:

Vervang een kopje van het originele ingrediënt door een kwart tot de helft van dit alternatief.

Meng extra meel om de beker te voltooien.

Aanvullende tips

Als je boekweit gebruikt, probeer het beslag dan wat langer te mengen om het lekker te laten kauwen.

Doordat ze maar kort geklopt zijn, hebben crêpes en blini’s een lichte, luchtige smaak.

Tapiocameel

Dit is een cassavewortelgewas, dat groeit in warme streken als Azië en Zuid-Amerika.

Het is gemaakt van zetmeel verkregen uit de cassave versnipperd gewassen en gedroogd.

Dit is een zeer voedzaam product, net als de meeste andere items op deze lijst.

Het is ook glutenvrij en, hoewel het een lichte zoetheid heeft, is het ook suikervrij.

Waarom zal dit werken?

Ben je bekend met Aziatische melkthee?

Je zult versteld staan hoe taai het is.

En dat is de textuur die je zoekt in een zoete rijstvervanger.

Vervangingsdetails:

Tapioca kan worden gebruikt in plaats van het aanbevolen ingrediënt als het recept daarom vraagt.

Aanvullende tips

Dit recept heeft al wat zoets, dus misschien wil je de hoeveelheid suiker verminderen.

Sorghummeel

Het zal sommigen, vooral westerlingen, verbazen dat dit al eeuwen bestaat.

Dit oude graan werd gebruikt in veevoer, brandstof en traditionele recepten uit het Midden-Oosten, zoals de Indiase Jowar Roti.

Maar vanwege de voedingswaarde (het is ook glutenvrij!), krijgen steeds meer mensen er ook interesse in.

Hoe zal dit werken?

Er wordt algemeen aangenomen dat dit ingrediënt dezelfde consistentie en smaak heeft als ons hoofdingrediënt, en je zult het verschil niet kunnen zien.

Vervangingsdetails:

Het is erg makkelijk:

Aanvullende tips

Het is niet nodig om aan te passen met de vloeistoffen en zoetstoffen.

Deze twee kunnen worden uitgewisseld!

De Bijna Oneindige Mogelijkheden Van Meel

Wie is er nog meer onder de indruk van het gevarieerde meelaanbod in de supermarkt?

De gebleekte of witte versie wordt gebruikt voor sandwiches en broodjes. Er is ook de gezondere volkoren variant, de gezondere glutenvrije soort (zoals het afgebeelde ingrediënt) en degene die wordt gebruikt voor gebak, cakes, griesmeel, pizzadeeg en een verscheidenheid aan noedels gemaakt van verschillende soorten rijst.

Als u overweegt een grote tas van het type All Purpose te kopen omdat deze in plaats daarvan kan worden gebruikt, denk er dan nog eens over na.

Het kan worden ingewisseld voor een ander, maar het is niet erg toepasselijk genoemd.

Erger nog, APF kan niet worden gebruikt om het weergegeven ingrediënt te vervangen.

Dit is misschien een verrassing voor veel mensen, maar gewoon rijstmeel is niet voldoende.

Zoet Rijstmeel En Gewoon Rijstmeel

Er zijn verschillende onmiskenbare overeenkomsten tussen de twee, vooral omdat het van hetzelfde gewas komt.

Ten eerste zijn beide ongelooflijk voedzaam, boordevol vitamines en mineralen en bevatten ze veel vezels en zouden ze deel moeten uitmaken van je dagelijkse inname.

Ten tweede hebben deze twee tal van gezondheidsvoordelen!

Rijst bevordert de gezondheid van botten en hart en verhoogt de immuniteit. Het balanceert ook het vochtgehalte en verbetert de stofwisseling.

Het kan ook het risico op bepaalde ziekten verminderen, zoals een beroerte of diabetes.

Dit is te zien aan het feit dat veel oudere Aziaten gezond en gelukkig zijn, met zeer weinig medische problemen.

Ze zijn allebei licht melkachtig en hebben geen sterke of uitgesproken smaken.

Ja, het woord zoet in de naam is een verkeerde benaming.

Ten slotte zijn dit goedkope nietjes.

Een kilo die gemiddeld kost, kan al 20 mensen voeden.

Dat is 15 cent per portie. Er zijn maar weinig andere items die zo goedkoop zijn en toch een hoge voedingswaarde hebben.

Ondanks al die overeenkomsten, is het enige verschil de reden waarom het niet zomaar in recepten kan worden uitgewisseld.

De reguliere soort komt van medium tot langkorrelige rijst.

Dit is het type gekookt gewoon, meestal gestoomd en vervolgens gegarneerd met hartige gerechten.

De kortkorrelige variant is de zoete variant, ook wel bekend als kleverig.

Dit is plakkeriger als het wordt gekookt omdat het meer zetmeel bevat dan de gewone.

Hierdoor is het een beter bindmiddel voor sauzen en een beter bindmiddel in rundergehakt.

De gomachtige textuur is zo gemakkelijk te kauwen, waardoor het de ideale keuze is voor zoete gerechten en desserts.

De langkorrelige variëteit is niet plakkerig, dus het zal niet werken in recepten die vragen om de kortkorrelige.

En er is geen manier om de eerste aan te passen om als de laatste te werken.

Voorraad Op!

Dit item is essentieel als je glutenvrij wilt zijn, of als je gewoon van de textuur van je desserts houdt.

In het begin voelt het misschien niet zo, maar dit is een veelzijdig ingrediënt, perfect voor heel veel gerechten.

Het is tegenwoordig ook niet moeilijk om deze items te vinden.

Veel Aziatische winkels zullen dit in hun schappen hebben.

Dit zijn enkele van de meest populaire merken:

Bobs Red Mill
ChapSsal GaRu door ChoripDong
Ener-G Foods
Authentiek voedsel
Mochiko
McCabe Biologisch

Mocht je het recept in het midden kwijtraken of iets anders bereiden, dan werken bovenstaande vervangers nog steeds.