Kun Je Een Achterham-joint Snijden En Bakken?

Ja, je kunt een achterham-joint snijden en bakken.

Om echter te kunnen begrijpen wat u moet doen en hoe u het kunt doen, is de volgende informatie essentieel.

Mensen die voor het eerst thuis koken, moeten begrijpen dat verschillende stukken vlees niet op dezelfde manier mogen worden behandeld.

Hoewel u zich kunt verdiepen in de details van elk, is het even belangrijk om bekend te zijn met de namen van deze delen en de oorsprong van het varken.

Laten we het nu hebben over de gammon joint.

Dit komt van de achterpoten van het varken of de ham.

Alleen het verschil is dat ham wordt gekookt nadat deze is gerookt. Ons aanbevolen ingrediënt is gewoon gerookt.

Een favoriete lunch op zondag, men kan een gammon-joint snijden en bakken. Dit gerecht kan een beetje taai worden als het te gaar is.

Om een sneetje brood van een centimeter dik aan te schroeien en te verwarmen, duurt het twee minuten per kant. Zoals eerder vermeld, is dit al gaar, dus het is niet nodig om het lang in de pan te laten staan.

Je zou verwachten dat je het woord gammon joint voor de eerste keer hoort.

Het is een oude Engelse term die tegenwoordig vooral door de Britten wordt gebruikt. Zoals eerder uitgelegd, noemen de VS en de rest van de wereld dit het been of de ham.

Alles Wat U Moet Weten Over Deze Snit

Een basisfeit dat iedereen zou moeten weten over varkensdelen, is dat de sneden van het bovenste deel meestal het zachtst zijn en die het dichtst bij de hakken het zwaarst zijn.

Omdat de spieren rond de hakken veel worden gebruikt bij het lopen,

Dit zijn er maar een paar:

Een heel been weegt meer dan 9 kg.

Slagers snijden dit vaak in twee hoofddelen: het uiteinde van de kolf dat zich dichter bij de staart bevindt en het uiteinde van de schacht dat dichter bij het spronggewricht ligt.

Doordat het butt-end anatomisch hoger is gepositioneerd, is het malser. Deze kant heeft ook mooie, vette porties. De aanwezigheid van meerdere botten maakt dit moeilijk te snijden, maar die maken dit erg smaakvol.

Het uiteinde van de schacht kauwt een beetje, maar de positie van het bot maakt het gemakkelijker om te snijden.

Het wordt soms ten onrechte ham genoemd omdat het zich boven de voorhaken bevindt. Het is niet. Dit is de Boston Butt, of de Picnic (nogmaals een onjuiste term) ham.

Gammon Joint Wat U Moet Weten

Ham wordt in meerdere lagen bereid. Het wordt eerst gezouten, dan gerookt, dan gebakken, gekookt of geroosterd.

Het kan direct op de eettafel worden geserveerd of in de koelkast worden bewaard om te worden gegeten in sandwiches of salades.

Gammon daarentegen wordt gewoon gerookt, net als spek.

Hier is een stap-voor-stap traditionele voorbereiding.

Bereid je varkensvlees voor

Ontdoe u van de schil, verwijder het grootste deel van de vetkap zodat de pekel het vlees kan binnendringen, hak botten af die uitsteken en was het vlees zo goed als u kunt.

Weeg het ook. Dit zal u helpen de tijd in te stellen voor het drogen, roken en koken.

Bereid je pekel voor

Meng de volgende ingrediënten in een food-grade container. Koel het mengsel vervolgens in de koelkast.

Probeer niets anders aan dit mengsel toe te voegen, zodat het in het vlees dringt. Als glazuur kun je je favoriete smaakmaker toevoegen aan de gebakken ham.

Genezing

Plaats het vlees in de container en zorg ervoor dat het volledig ondergedompeld is. De duur van de uitharding hangt af van hoe groot de plaat is. Het kan tot een dag duren voordat een pond platen is uitgehard.

De pekeloplossing kan ook in het vlees worden geïnjecteerd. Wees voorzichtig wanneer u dit doet, zodat u geen niet-uitgeharde plekken achterlaat.

Afspoelen

Dit zorgt ervoor dat de buitenkant niet te veel zout bevat.

Wrijven

Dit is het moment om andere kruiden toe te voegen. Dit is een optionele stap.

Rook

Zet je grill op 163 C (145 graden Celsius). De vuistregel is dat het 30 minuten duurt om elke centimeter van het vlees te garen.

En net als spek moet het worden gekookt voordat het wordt gegeten.

Je kunt het hele stuk in de oven bakken of glazuren met je favoriete glazuur.

Je kunt ook een paar plakjes snijden en de rest in plastic wikkelen om in de koelkast of vriezer te bewaren.

Een Eenvoudige Manier Om Te Koken

Bereid alles voor wat je nodig hebt: plakjes van een halve centimeter dik, olie zonder smaak en een gietijzeren pan.

U kunt ook uw favoriete bijgerechten bereiden.

Zet de pan op het vuur en voeg dan de olie toe. Verwarm het tot het begint te roken.

Leg de steaks voorzichtig op de pan. Bak dit een minuut tot twee per kant: af en toe controleren tot je goed aangebraden bent voordat je het omdraait.

Dit kan zo worden geserveerd of je kunt het nog drie minuten in een voorverwarmde oven bakken om de binnenkant op te warmen.

Laat het vijf minuten rusten voordat u het met uw bijgerechten serveert. Genieten van.

Hoe Weet Ik Wanneer Mijn Achterham Gebraden Is?

U kunt zien wanneer uw achterham klaar is met frituren door naar deze tekens te zoeken. Zo moet de schil knapperig en goudbruin zijn en moet het vlees gaar zijn. Je kunt de gaarheid ook testen door in het vlees te snijden; het moet in het midden roze zijn als het nog niet gaar is.

Kan Ik Een Bereid Stuk Achterham Bakken?

Hoewel het mogelijk is om een voorgekookte achterham te bakken, zal het resultaat niet zo goed zijn. U moet de voorgekookte achterham-braadstukken eerst opwarmen om ervoor te zorgen dat deze overal warm zijn.

Wat Is De Beste Manier Om Een Achterham-joint Te Bakken?

De beste manier om een achterham-joint te bakken, is door een friteuse te gebruiken. Zo wordt het vlees gelijkmatig gaar. Je kunt een achterham-joint ook bakken in een grote koekenpan of steelpan, maar je moet wel oppassen dat de pan niet te vol zit en zo het vlees niet goed bakt.

Wat Kan Ik Serveren Bij Mijn Achterham Joint?

Aardappelpuree, geroosterde groenten of koolsalade zijn allemaal goede bijgerechten die je naast een broodje ham kunt serveren. Bij het vlees kan een eenvoudige jus of appelmoes worden gemaakt.

Kan Ik Na Het Frituren Van Achterham-joints Ze Invriezen?

Hoewel het mogelijk is om een gammon mal na het koken in te vriezen, zal de textuur en smaak niet hetzelfde zijn als die van vers vlees. Als je besluit een gefrituurde achterham-joint toch in te vriezen, zorg er dan voor dat je dit binnen 24 uur na het koken doet.

Hoe Weet Ik Of Mijn Achterham Te Gaar Is?

Te gaar gammon-gewrichten resulteren in droog, taai vlees. De huid zal ook taai en verkleurd zijn. Het is het beste om te gaar gebakken achterham weg te gooien en in plaats daarvan een verse te koken.