Witte Menudo Versus Rode Menudo. Wat Zijn De Verschillen?

Ben je bekend met Mexicaans menudo? Zo ja, vroeg u zich af waarom er een witte en een rode versie is? Het idee van witte menudo versus rode menudo is inderdaad verwarrend, vooral voor degenen die niet goed thuis zijn in de Mexicaanse keuken.

Als we dit begrijpen, hebben we een gedetailleerd artikel samengesteld waarin we kijken naar de overeenkomsten, verschillen en veelgestelde vragen van de twee gerechten. Dit interessante onderwerp zal je helpen om meer te leren over de Mexicaanse keuken.

Snelle Feiten

Witte Menudo

  • Specerijen: Rode pepers of Spaanse pepers
  • Smaken

Rode Menudo

  • Kruiden: Geen rode pepers of pepers
  • Smaak

overeenkomsten

Culturele Betekenis

Menudo is een Mexicaans hoofdgerecht. Het is niet alleen een symbool van de Mexicaanse keuken, maar ook een uitdrukking van de Mexicaanse keuken. Meer specifiek wordt het vaak geserveerd wanneer de families van beide kanten van de bruid en bruidegom elkaars huizen bezoeken na de ceremonie.

Tegenwoordig is het ook een ideale katersoep.

Hoofdingrediënten

Deze traditionele Mexicaanse soep bestaat uit pens of koeienmaag. Het is rood of wit en wordt meestal in reepjes gesneden of in blokjes gesneden. Idealiter wordt alleen pens gebruikt.

Varianten kunnen echter bestaan uit libretto-biet, poten, pezen, varkensdravers, enz. Afhankelijk van het soort vlees kan de kooktijd en het bereidingsproces variëren.

Rode en witte tomaten worden vaak gekruid met zout, peper en gesnipperde of gehakte ui, knoflook, oregano en koriander. Soms zijn er ook schijfjes citroen of limoen als garnering.

Kookproces

Zowel rood als wit hebben tijd nodig om te koken.

Pens moet lange tijd op laag vuur in heet water worden gekookt. Het moet minstens drie uur in een grote pan worden bewaard. Gedurende deze tijd is er een ui om het te begeleiden. De ui verwijdert elke sterke geur van de pens en wordt vervolgens in de volgende stappen weggegooid.

Zodra de pens is gekookt en een beetje zacht is geworden, kan deze uit de pot worden gehaald en naar een andere plaats worden verplaatst om af te koelen. Daarna wordt het in stukjes gesneden en in blokjes gesneden. Het is aan jou hoe je het het liefste hebt.

Vervolgens krijgt de pens een nieuwe pot met vers water. Kruiden, zoals oregano en koriander worden toegevoegd en mee gekookt. Zout, gehakte of gesnipperde ui en een paar teentjes knoflook zijn de volgende. Na nog drie uur koken wordt hominy toegevoegd om het menudo te voltooien.

Verschillen

Kruiden

Aan de soep worden rode peper en pepers toegevoegd, wat resulteert in een kleurverandering. Dit is aanwezig in het originele recept en geeft de soep zijn gedurfde profiel. Het is mogelijk om verschillende versies te maken in Mexico.

Wit in de naam verwijst naar deze doorschijnendheid. Lokaal wordt de witte menudo menudo blanco genoemd, waar blanco wit betekent.

Smaak

Omdat de rode menudo rode peper of pepers bevat, is deze pittiger van smaak in vergelijking met de witte menudo.

Voor pittige liefhebbers of specifieke regio’s kunnen gehakte groene pepers en jalapenos aan de soep worden toegevoegd. Dit geeft het een pittige smaak zonder afbreuk te doen aan de helderheid. Toch komt dit niet zo vaak voor.

Waar Eet Je Menudo Mee?

Er is veel waar je menudo mee kunt eten. Het wordt meestal geserveerd met maïstortilla’s. Sommige mensen genieten er echter van met brood of crackers. Als je geen maïstortilla’s wilt of hebt, zal de lokale bevolking bolillo’s of tostadas aanbevelen.

Waar Is Het Goed Voor?

Menudo kan ook gebruikt worden als katersoep. Als gevolg hiervan heeft het de bijnaam ontbijt van de kampioenen. Er wordt gezegd dat de tijd die iemand besteedt aan het wachten tot het menudo kookt en uiteindelijk de ultieme smaak te proeven, de kater verslaat of afweert. Ze worden zowel in rood als wit verkocht als middel tegen katers in restaurants in de vroege ochtend.

Hoe Lang Blijft Het Goed?

Het kan maximaal drie tot vier dagen in de koelkast worden bewaard en maximaal een maand in de vriezer. Hoewel het misschien vreemd klinkt, raden de meeste Mexicanen aan om ze opnieuw op te warmen omdat ze iets dikker zijn en beter smaken.

U kunt uw menudo in een luchtdichte verpakking bewaren. Het is dus mogelijk om het van tevoren te maken en het direct beschikbaar te hebben wanneer u een stevige soep wilt!