Hoe Maak Je Een Waterkoker Schoon Met Citroen- En Wateroplossing?

Als het erom gaat dingen schoon te houden, zijn sommigen van ons gewoon lui en willen ze niet al het extra gedoe doorstaan. En waarschijnlijk om die reden worden een paar gadgets en apparaten voor thuis volledig genegeerd om een grondige opruimsessie te krijgen.

Bijvoorbeeld uw dagelijks gebruikte waterkoker. Deze gewoonten kunnen leiden tot ernstige hygiëneproblemen. En een van de meest voorkomende problemen is het ontdekken van een kalklaag in de waterkoker. Dit ongewenste spul kan eenvoudig worden verwijderd door een eenvoudig ingrediënt te gebruiken dat u in uw keukenkast vindt. En dat is een citroen!

Vandaag zullen we kijken naar een snelle schoonmaaktruc die dit all-time ingrediënt gebruikt. Als je niet weet hoe je een waterkoker met citroen moet schoonmaken, lees dan verder.

Dit Is De Complete Schoonmaak Waterkoker Met Citroen.

Je kunt deze methode proberen voor zowel gewone als elektrische theeketel met infuser voor een goede schoonmaakbeurt. U kunt het beste de instructies van de fabrikant van uw waterkoker lezen. Zodat u zeker weet dat citroen veilig is voor gebruik. Citroen zou in de meeste gevallen geen probleem moeten vormen. Dubbelchecken zal echter helpen. Je kunt in plaats daarvan ook limoenen gebruiken. Citroen werkt het beste voor jou.

Geef De Buitenkant Een Basisreiniging.

Laten we beginnen met het buitenoppervlak van de ketels. Het hoeft er niet slecht uit te zien. Het is echter de moeite waard om de binnen- en buitenoppervlakken schoon te maken. Het is gemakkelijk om een oplossing te vinden.

Hiervoor heeft u warm water en eventueel vrijgesteld afwasmiddel nodig. Was en schrob het buitenoppervlak van de waterkoker met een zachte spons. Spoel het daarna zoals gewoonlijk af met schoon water. Gebruik een microvezeldoek om het buitenoppervlak te drogen. Het is goed als u het zeepwater niet in uw waterkoker krijgt. Probeer het ook met deze methode minstens eens per 2 weken schoon te maken om de buitenkant vuilvrij te houden.

Maak Het Limoenmengsel.

Voor het reinigen van het interieur heeft u citroensap nodig. Neem hiervoor ongeveer anderhalve kop water en knijp er een citroen in. Gooi de schil van de citroen niet in de prullenbak nadat je hem hebt uitgeknepen. Je moet de citroen in kleine stukjes snijden. Deze stukken kunnen worden gemengd met water. Je kunt ook citroensap vervangen als je geen hele citroen hebt. In dat geval wil je één portie citroensap mengen met 3 porties water.

Giet Het In De Waterkoker En Breng Het Aan De Kook.

Zodra je het mengsel van citroenwater klaar hebt, giet je het langzaam in de waterkoker. Je wilt de waterkoker net voor de helft vullen, niet helemaal. Sluit vervolgens de waterkoker aan op een stopcontact. Laat het mengsel daarna nog even opwarmen. Je wilt het op het kookpunt brengen en het minimaal een minuut zo laten staan.

Zet dan de waterkoker uit. Laat deze oplossing hierna een uur binnen. Je wilt de waterkoker uit het stopcontact halen en hem ergens veilig op een koele ondergrond bewaren. Als u geen uur kunt wachten, moet u minimaal 30 minuten de tijd geven. De oplossing in uw waterkoker kan dus goed ontkalken. Het koelt ook langzaam af.

Spoel De Waterkoker Om.

Als je een uur hebt gewacht, gooi je de citroenoplossing uit je roestvrijstalen waterkoker. Zorg ervoor dat de waterkoker nu helemaal is afgekoeld. En dan wil je het onder je gootsteen nemen en goed afspoelen.

Het is belangrijk om het goed af te spoelen zodat eventuele resten van het citroensap worden verwijderd. Het is een goed idee om de waterkoker minimaal vier of vijf keer om te spoelen. Tijdens het spoelen helpt het om het deksel van de waterkoker los te houden. Doe het zo snel mogelijk en spoel vervolgens af onder de gootsteen.

Veeg En Voer De Tweede Cyclus Uit.

U moet de binnenkant van de waterkoker afvegen met een schone microvezeldoek. Zorg ervoor dat je deze stap voldoende tijd geeft zodat de binnenkant helemaal droog is. Laat de waterkoker vervolgens draaien met een eenvoudige watercyclus.

Als je erachter komt dat er nog kalkaanslag in de waterkoker zit, kun je het volgende doen. Doe een zeer kleine hoeveelheid zuiveringszout op een schone, vochtige spons. Gebruik het dan om het hele binnenoppervlak van de waterkoker af te vegen. Je moet hem dan weer voor de helft met water vullen.

Zet hem aan en breng het water aan de kook. Zet het uit zodra het water kookt. U moet deze stap continu herhalen totdat er geen kalkaanslag meer waarneembaar is in de waterkoker. U kunt eventuele citroengeur uit uw waterkoker verwijderen door er nog een paar kopjes water aan toe te voegen.

Hier Zijn Enkele Dingen Om In Gedachten Te Houden.

Voor kalkaanslag in het filter van de waterkoker kun je een kopje azijn toevoegen om het 10 minuten goed te laten weken. Hiermee verwijdert u alle kalkaanslag, zelfs hardnekkige. Schrob vervolgens het filter en was het. Het moet volledig worden gedroogd voordat het kan worden teruggezet.

Sommige verwarmingselementen in ketels mogen niet worden geschrobd. Dit kan schade veroorzaken aan de speciale beschermende coating die erop zit.

Tijdens het reinigingsproces moet u het water niet te lang in de waterkoker bewaren. Dit kan het vatbaarder maken voor roestvorming.