Hoe Lang Voedsel In De Koelkast Bewaren?

Het inslaan of hebben van restjes helpt allemaal om geld te besparen en dagelijkse klusjes te verminderen. De versheid van voedsel is echter beperkt. Om te voorkomen dat u bedorven voedsel eet, moet u weten hoe lang u het kunt bewaren.

Weet Wat De Koudeketen Is

Er is een procedure die u moet volgen wanneer u voedsel in uw koelkast plaatst. Dit is de koudeketentechniek. Om de kwaliteit van een vlees, een groente of een maaltijd te behouden, moet het tot op zekere hoogte behouden blijven. Het voedsel kan na een paar dagen zonder angst worden gekookt of verwarmd.

De temperatuur van het product moet gedurende het hele proces op dezelfde temperatuur worden gehouden. Als de temperatuur stijgt, is de kans groot dat het product wordt verkocht of aan iemand anders wordt gegeven. Om dit soort problemen te voorkomen, moet u controleren of uw apparaat goed werkt.

We moeten niet vergeten dat voedselmicro-organismen zich in een alarmerend tempo kunnen vermenigvuldigen. Over het algemeen vertragen we het alleen voor een meer optimale bewaring, maar uiteindelijk zal er altijd bederf zijn als je een maaltijd te lang in de koelkast laat staan.

Gemiddelde Opslagtijd

Elk voedsel heeft zijn eigen afbraaksnelheid. Rauw voedsel gaat erg lang mee. Voor vlees geldt dat je het maximaal 2 dagen kunt bewaren als het niet op de uiterste houdbaarheidsdatum wordt gebruikt. En als het gaar is, heb je maar 2 dagen om het te eten zonder dat het zijn inname verliest.

Het is het beste om een kant-en-klaarmaaltijd binnen 3 dagen na de bereiding te consumeren. Inderdaad, na deze tijd zal de textuur op de wanden van de doos beginnen te veranderen.

Voor groenten en fruit, plaats ze in het onderste gedeelte van uw koelkast bij ongeveer 5C. Je hebt maximaal 3 dagen om ze te eten. Je kunt ze ook maximaal 4 dagen bewaren als ze in een koeltas worden bewaard. Reeds geopende producten in blik moeten binnen 3 dagen na opening worden geconsumeerd. Dit geldt voor sappen, terrines, melk en andere.

Niet Geïsoleerd En Gekoeld Mengen

Er zijn twee manieren om voedsel te bewaren. De eerste is om de temperatuur van de doos constant te houden, maar de buitentemperatuur de bewaring niet te laten beïnvloeden. Dit staat bekend als de isotherme techniek.

Het andere geval is koeling. Hierdoor blijft de binnenkant van een plastic zak/krat koel. Dit vermindert de snelheid van bederf aanzienlijk. Restanten van een maaltijd kunnen bijvoorbeeld drie tot vier dagen in de koelkast worden bewaard voordat ze beginnen te bederven. Deze tijd kan variëren, afhankelijk van het soort voedsel dat u gebruikt en hoe het wordt bewaard. In de vriezer kun je rauw vlees maximaal een week bewaren. In het geval van groenten heb je ongeveer 3 dagen om ze te koken, zonder dat ze hun inname verliezen.

Zorg Voor Hygiëne Bovenaan

Dit is een belangrijk criterium om goede koelprestaties en conservering te behouden. Denk eraan om uw apparaat regelmatig te ontdooien. Dit dient minimaal eens per twee maanden te gebeuren. Gebruik een met zeep bevochtigde spons om de machine schoon te maken. Wrijf in alle hoeken en gaten om etensresten en andere resten die aan de muren blijven plakken te verwijderen.

Als u geen goede hygiëne onderhoudt, kan de omgevingslucht het voedsel dat u in uw koelkast plaatst, aantasten. Dit zal dan de gemiddelde bewaartijd van de inhoud verminderen. Daarnaast kan het ook je gezondheid aantasten, aangezien de bacteriën die daar groeien resistenter zijn dan die buiten de machine.

Leren

In de meeste gevallen maken mensen fouten die gemakkelijk te vermijden zijn. Houd bijvoorbeeld uw handen schoon voor en na het hanteren van voedsel. De bacteriën en microben die ze bij zich dragen, hebben invloed op het voedsel dat je aanraakt.

Het is het beste om ervoor te zorgen dat het product direct na het ontdooien klaar is voor consumptie. Het zal sneller verslechteren als het terug in de machine wordt geplaatst, omdat de koelketen is verbroken.

Als je maar een kleine hoeveelheid vlees hebt genomen en het niet hebt ontdooid, laat het dan niet te lang staan voordat je het weer in de koelkast zet. Inderdaad, de ketting is in dit soort gevallen nog niet doorgesneden, waardoor je hem nog een tijdje intact kunt houden.

Alle voedingsmiddelen die u wilt bewaren, moeten op soort worden gecategoriseerd. Mengen is geen goed idee, aangezien de mate van proliferatie van micro-organismen varieert afhankelijk van het product. Dit kan tot onaangename verrassingen leiden.

Als u ingeblikt voedsel koopt, zorg er dan voor dat voedselproducten met een houdbaarheidsdatum zich bovenaan uw containers bevinden. Ze mogen niet aan de onderkant van uw apparaat worden geplaatst, omdat ze mogelijk niet worden onthouden.