French Roast Vs. Italian Coffee: The Battle Of Coffee

Starbucks-drinkers, kunnen jullie je een dag zonder koffie voorstellen? Nooit! Maar welke koffie drink jij het liefst? Medium, dark en light roasts zijn begrijpelijk, maar hoe zit het met de andere divisies van dark roast? Liefhebbers van donker gebrande bonen zullen graag alle donker gebrande bonen proberen.

En dit brengt ons bij de meest voorkomende twee koffiebranders: de Italiaanse branding en de Franse branding. Vandaag zullen we de strijd tussen Frans gebraad versus Italiaans gebraad bekijken, zodat u het de volgende keer dat u het thuis braadt, perfect krijgt!

Begin met het vergelijken van de verschillen door je aandacht op het scherm te richten!

Over Franse En Italiaanse Roast

Voordat je de basisverschillen tussen French Roast en Italian Roast leert, moet je weten wat deze zijn. Laten we de details over beide koffiesoorten leren.

Wat Is French Roast?

Ja, het is mogelijk om de basisconcepten van licht, medium en donker gebraad te begrijpen. Wat is dan een Frans gebraad? We hebben het hier niet over wentelteefjes, maar over Franse gebrande koffie. Frans gebraad wordt vaak een Frans gebraad genoemd als het onderwerp een donkerder gebraad betreft. De naam van deze koffie staat symbool voor de smaak en traditie van Europese koffiebranders uit de 19e eeuw.

We hebben je al verteld dat Franse braadstukken de donkerdere braadstukken zijn. Een Italiaans gebraad is echter bijna net zo donker als het Franse of Weense gebraad als je een weegschaal gebruikt. Italiaanse braadstukken zijn algemeen bekend als Espresso-braadstukken. Maar als je voor één druppelkoffie met één espresso-shot gaat, weet je wat rode-ogenkoffie is!

Frans gebraad is echter lichter dan het Italiaanse gebraad. Bedenk in dit geval ook dat de koffie niet uit een bepaald land of gebied hoeft te komen om het donkerst te zijn. Veel koffiebonen kunnen worden gebrand om French Roast te maken.

U kunt ervoor kiezen om koffiebonen uit Afrika, Midden-Amerika of Indonesische koffiebonen te gebruiken en deze om te zetten in French Roast. Het maakt niet uit waar je bonen worden verbouwd, je kunt ze in deze veranderen als je het proces kent!

Wat Is Italian Roast?

Starbucks is een bedrijf dat koffieliefhebbers nooit zullen vergeten. Dit bedrijf was de eerste die aandacht besteedde aan Italian Roast. Italiaanse gebrande koffie, ook wel bekend als Espresso Roast, is een geweldige keuze voor liefhebbers van gearomatiseerde koffie. Het is geen Italiaans, dus de naam Italian Roast kan misleidend zijn.

De bonen van de Italiaanse branding zijn afkomstig uit Aziatische landen, samen met de Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse landen. Laten we het nogmaals over hetzelfde hebben: het maakt niet uit waar de koffiebonen vandaan komen, want het enige dat telt is hoe je de bonen brandt.

Donker gebraad kan worden gebruikt om zowel Italiaans als Frans gebraad te beschrijven. Maken donkere braadstukken je seksueel actiever? Dat doen ze inderdaad. Kies daarom voor donkere braadstukken zoals deze. De French Roast is de donkerste van alle braadstukken. Daarnaast zien deze er vetter uit dan de French Roast.

Verschil Tussen Franse En Italiaanse Gebrande Koffie

Smaak

Wanneer we het hebben over de donkerdere branding, staat Franse gebrande koffie bovenaan. Maar de smaak kan iets anders zijn. Het sterkste gebraad qua smaak is niet het Franse gebraad.

Soms kan Frans gebraad een verbrande smaak hebben. Maar qua smaak is het mild. Integendeel, Italiaans gebraad is erg sterk van smaak. De Italian roast braadt iets langer tijdens het braden. Hierdoor krijg je een sterkere smaak dan de andere braadstukken.

Dit is waarom sommigen het donker Frans noemen. De Italiaanse branding is robuuster dan de Franse. Als we het geheel samenvatten, Frans gebraad is bitter of heeft een verbrande smaak. Als je ze vergelijkt, is het Italiaanse gebraad bitterder of verbrand.

Het Maakproces Van Franse En Italiaanse Braadstukken

Zoals we je al hebben verteld, is het maakproces wat de koffiebrander anders maakt. Laten we leren hoe beide koffiebranders worden gemaakt, zodat u het verschil tussen beide gemakkelijk kunt begrijpen.

1. French Roast: The Making

De koffiebonen moeten Frans gebrand worden op 464 graden Fahrenheit. Dit is de interne temperatuur. Je hebt donkere koffiebonen nodig, dus je moet wachten tot ze donkerder worden. En naarmate de kleur donkerder wordt, zal daar meer olie verschijnen.

In dit geval zijn deze donkerbruin. En de olie zal glinsteren. Deze koffiebrander wordt vaak Second Crack genoemd. Dit betekent dat wanneer je dit gebraad kookt; ga voor de intensiteit als je twee barsten hoort. Wanneer de stoom vrijkomt, hoor je een kraak. Je zult ook nog een knal horen als de wanden van de bonencellen zijn gebroken.

Op dit specifieke moment zal het oliën vrijgeven en het oppervlak van de bonen bedekken. Dit staat bekend als de tweede crack omdat de meeste bonen we tijdens het koken genoegen nemen met de enige crack!

2. Italiaans gebraad in de maak

We zeiden al dat Italiaans gebraad donkerder is dan Frans gebraad. Het kookproces duurt bij Italiaans gebraad langer dan bij Frans gebraad. Het wordt geroosterd tot de bonen veel vettig worden. Dit gebraad krijgt een donkere, rijke kleur.

En hiervoor wordt het geroosterd bij een temperatuur van 225 C tot 230 C. Tijdens het hele proces, omdat het meer wordt geroosterd dan het Franse gebraad, wordt de cafeïne samen met de zuurgraad verminderd.

Cafeïnegehalte

Je hebt het mis als je denkt dat donkere braadstukken meer cafeïne bevatten. In vergelijking met de lichtere braadstukken bevatten de donkere braadstukken meestal minder cafeïne. De cafeïnemoleculen kunnen worden vernietigd als de koffiebonen te lang in het brandproces worden gelaten.

Je kunt uit beide donkere braadstukken kiezen als je op zoek bent naar minder cafeïne. Omdat het Franse gebraad echter een bittere of meer verbrande smaak heeft, is het cafeïnegehalte van het Italiaanse gebraad minder. Dit Franse gebraad heeft een lager cafeïnegehalte dan het bovenstaande.

Olie

Het oppervlak van de French Roast koffie is vettig. De Italiaanse branding daarentegen heeft een meer olieachtige uitstraling dan de Franse. Kortom, Frans gebraad is donker en vettig, maar Italiaans gebraad is donkerder en olieachtiger.