Cheesy Gordita Crunch Versus Chalupa. Hoe Verschillen Ze?

Als het gaat om Mexicaanse keukens, zou Cheesy Gordita Crunch of Chalupa op je bucketlist moeten staan. Mensen die nooit het genoegen hebben gehad om ze allebei persoonlijk te proberen, verwarren ze vaak. Deze handige gids opent de deur om deze specialiteiten in detail te ontdekken.

Snelle Feiten

Kaasachtige Gordita Crunch:

  • Ingrediënten: zwarte bonen, gegrilde kip, gekruid rundvlees, kaasmelange, cheddar kaas, sla, Cali ranch saus.
  • Kookinstructie: saus koken, schelpen koken en toppings toevoegen.
  • Smaak: knapperig, taai, kaasachtig.
  • Voedingswaarde: calorieën, vet, koolhydraten, eiwitten, zout.

Chalupa:

  • Ingrediënten: Zwarte bonen, gegrilde kip en gekruid rundvlees.
  • Kookinstructie: schelp koken en toppings erop.
  • Smaak: knapperig, taai, sappig, kaasachtig.
  • Voedingswaarde: calorieën, vet, koolhydraten, eiwitten, zout.

overeenkomsten

Taco Bell is het eerste dat in je opkomt als het gaat om restaurants als je het hebt over de Mexicaanse keuken. Van alle verrukkelijke gerechten op het menu zijn Cheesy Gordita Crunch en Chalupa de topkeuzes. Deze twee gerechten zijn samen goed voor het grootste deel van de omzet van Taco Bell.

Bovendien zijn beide gemaakt van hetzelfde flatbread en gevuld met een aantal klassieke toppings van Taco Bell, die gekruid rundvlees, gegrilde kip of zwarte bonen en kaasmelange zijn.

Belangrijkste Verschillen

Ingrediënten

Een Cheesy Gordita Crunch bestaat uit een flatbread gewikkeld rond een knapperige schaal gevuld met gekruid rundvlees, gegrilde kip en zwarte bonen. Het bevat ook sla, cheddarkaas, kaasmelange en Cali-ranchsaus.

Een Chalupa is een combinatie van gekruid rundvlees, gegrilde kip of zwarte bonen. Het bevat ook sla, tomaten en cheddarkaas.

Kookinstructie

Deze stappen helpen je om je eigen Cheesy Gordita crunch te maken.

  1. Verhit olijfolie op hoog vuur tot het glinstert. Voeg vervolgens het gehakt en de ui toe. Voeg vijf minuten later kruiden toe zoals gewenst en 3/4 kopje water. Verlaag vervolgens het vuur tot medium. Als de saus na ongeveer tien minuten indikt, houdt u deze op laag vuur warm.
  2. Leg de bloemtortilla’s erop. Voeg het kaasmengsel toe en bak 3 tot 5 minuten, tot de kaas smelt. Voeg harde schelpen toe aan het midden, druk een kant van de schelp in de kaas. Bak nog 2-3 minuten.
  3. Voeg in elke schaal vlees en je favoriete toppings toe.

Als je niet zeker weet hoe je Chalupas moet maken, volgen hier enkele stappen:

  1. Voeg 1/4 canola-olie toe in een koekenpan met middelhoog vuur. Als de olie is opgewarmd, leg je een tortilla in de olie. Laat een minuut koken om het te laten opborrelen. Voeg vervolgens twee eetlepels salsa toe aan het midden van de tortilla. Bak tot de tortilla krokant is aan zowel de zijkanten als de bodem.
  2. Om uit te lekken, plaats je de chalupa op een dienblad bekleed met keukenpapier.
  3. Voeg het varkensvlees of de kip toe en queso fresco. Garneer desgewenst met koriander en extra salsa verde.

Smaak

De manier waarop Cheesy Gordita Crunch verpakt is ongeëvenaard. Het ingenieuze recept zorgt namelijk voor een mengsel van een zachte gordita flatbread rond een knapperige taco-schaal met gesmolten kaas tussen de twee lagen. Het wordt geleverd met de klassieke Taco Bell-vullingen en zal zeker de harten van klanten winnen.

Chalupa daarentegen heeft meer rundvlees, gegrild gevogelte of zwarte bonen. Dit heerlijke gerecht heeft ook een mix van kaas en zure room die extra smaak toevoegt. Het bestaan van tomaten integreert er ook een uitzonderlijke sappigheid in. Last but not least, een gevoel van knapperige textuur aan de buitenkant vermengd met een taaie compositie aan de binnenkant benadrukt mooi zijn uniekheid.

Voedingswaarde

Uit de voedingsinformatie van Taco Bell blijkt dat Cheesy Gordita crunch een hogere hoeveelheid calorieën en totaal vet bevat dan Chapula. Deze relatieve hoeveelheden zijn nauwkeurig voor het koolhydraat- en eiwitgehalte van elk gerecht, evenals voor het zoutgehalte. Lees hier meer over de hoeveelheden van elke voedingsstoffen.

Wat Is Een Merkbaar Nadeel Van Gordita?

Het eten van Gordita brengt af en toe een gedoe met zich mee, in die zin dat de vullingen na één hap uit elkaar kunnen vallen en op je handen kunnen druppelen. Het kan ook vlekken op je kleding veroorzaken, dus je zou dit gerecht misschien willen kiezen voor een dag waarop het niet te rommelig is. Laat dit ongemak uw geweldige ervaring echter niet belemmeren als u het niet erg vindt.

Hoe Worden Gordita En Chalupa Geserveerd?

Het is meestal pas nadat u een bestelling heeft geplaatst dat uw artikelen vers worden gemaakt. Het duurt slechts drie tot vijf minuten voordat uw bestelling klaar is.

Bovendien, als je ze wilt bewaren als je nog Gordita of Chalupasare over hebt na het eten, is een koele, droge plaats de ideale hulp om de kwaliteit van je eten te behouden. Toch bieden ze vaak de beste smaken direct nadat ze klaar zijn.

Kunnen Mensen Met Voedselallergieën Gordita Of Chalupa Eten?

Taco Bell maakt het voor je. Zij kunnen van hun menukaart een geschikt gerecht voor u kiezen.