Beste Keukenmessen In 2021 En Waarom Ze Het Waard Zijn Om Te Kopen

Een fantastisch mes kan je tientallen jaren goed van dienst zijn en maakt het bereiden van voedsel een fluitje van een cent. De meeste koks, amateur of professional, willen investeren in de best mogelijke keukenmessen.

Maar wat maakt nu precies het beste keukenmes ?

In dit artikel zullen we onderzoeken hoe u keukenmessen van hoge kwaliteit kunt vinden die passen bij uw lichaam, kookbehoeften en mate van toewijding aan de zorg voor het mes. We kunnen ook enkele topkeuzes bekijken om uw zoekopdracht te vereenvoudigen.

Hoe Kies Je Het Beste Keukenmes?

De grootte, het gewicht en de balans van een mes beïnvloeden hoe comfortabel het is om te gebruiken naarmate de tijd verstrijkt. De mode, constructie en materiaal van het blad bepalen echter het gebruik, het onderhoud en de levensduur.

Om vertrouwd te raken met de taal, kijk eens naar de afbeelding, waarop de verschillende stukken van een mes te zien zijn.

1. Grootte, Gewicht En Balans

We ontdekten dat een koksmes van 7 tot 20 cm lang, 0,12 inch dik op de rug en met een gewicht tussen 6,5 en 241 g voor de meeste mensen goed werkt.

In statistieken is dat 18 20 centimeter lang, 3 millimeter dik en 184 241 gram zwaar.

Voor personen met bijzonder grote, krachtige handen zullen langere en zwaardere messen meer geschikt zijn. Als je kleine handen of zwakke polsen hebt, ga dan voor een vermindering van gewicht en lengte, maar niet te dik. Te dunne bladen zijn minder duurzaam en buigen door bij het snijden van harde materialen.

Ook van cruciaal belang is de toevoer van vet (dwz de balans).

Voor de meeste koks zou
een koksmes zijn zwaartepunt ongeveer op het fort moeten zien – het punt waar het mes en het mes samenkomen
. Dit geldt met name voor koks die het mes in de krop houden met hun duim en wijsvinger op het mes. Koks die een mes in de greep houden, kunnen zich echter prettiger voelen bij het vasthouden van een mes met een zwaar handvat.

Het is vermeldenswaard dat andere keukenmessen een andere gewichtsverdeling kunnen vereisen. Een hakmes moet bijvoorbeeld het grootste deel van zijn eigen gewicht op het blad hebben om de glijdende beweging te ondersteunen. Een schilmesje heeft daarentegen meestal een mes dat veel kleiner en lichter is dan het handvat om ingewikkelde taken aan te pakken.

Merk ook op dat het gewicht van het ding dat op winkelplatforms wordt gezien, meestal niet het werkelijke gewicht van het mes weerspiegelt, maar in plaats daarvan het gewicht van het hele pakket.

2. Het mes: Duitse versus Japanse stijl

Bijna alle chef-koks in winkels zijn tegenwoordig in Duitse stijl , met randen met een continue en relatief consistente kromming. Hierdoor kan het mes snel heen en weer schommelen om je eten te hakken.

Een versie, het Franse ontwerp genoemd, heeft minder kromming over het grootste deel van zijn lengte, maar een krachtigere kromming dicht bij de punt.

Het Santokumes in Japanse stijl heeft een veel rechter lemmet en loopt uit in een schaapsvoetpunt. Het Santokus-lemmet is bedoeld om dunne, precieze stukken te maken. Het metaal zelf is veel dunner dan dat van de Duitse stijl, en de snijkant heeft een vlakkere hoek.

Aan de andere kant is het dunnere, hardere lemmet van dit Santoku-mes gemakkelijker te verwerken dan het Duitse dikkere, meer kneedbare staal. U moet voorzichtig zijn bij het snijden van vlees met botten of bijzonder taaie items zoals pompoenen.

In de meeste situaties zullen beide soorten mes prima werken, dus het komt neer op persoonlijke smaak.

3. Gesmede Versus Gestempelde Messen

Een gesmeed mes is gemaakt van één staaf metaal en kan in hoge mate met warmte worden behandeld, gegloeid en gehard. Een gestanst mes is afkomstig van een geprefabriceerde metalen plaat die met een matrijs in de gewenste vorm wordt gesneden en vervolgens wordt gehamerd. De manieren waarop ze zijn geconstrueerd, hebben invloed op hun toepassingen en kwaliteit.

Omdat ze dikker, harder en steviger zijn, domineren gesmede messen de hoge kwaliteit (en hoge prijs) van de markt. De beste keukenmessen zijn meestal gesmeed.

Gestempelde messen zijn dunner, lichter, flexibeler en goedkoper. Ze kunnen niet veel straf verdragen, maar kunnen je nog steeds goed van pas komen om zachte, zachte materialen te verminderen.

4. Randhoek

Een mesrandhoek, slijphoek of hoekhoek is de hoek waaronder het mes is gesneden om de scherpe punt aan de rand te vormen. Meestal wordt een mesrand aan beide zijden onder exact dezelfde hoek geslepen, waardoor een platte V-vorm ontstaat. Als we zeggen dat het mes een randhoek van 20 graden heeft, bedoelen we over het algemeen een hoek van 20 graden aan elke kant van de V.

Keukenmessen kunnen in een relatief brede selectie van hoeken komen, dus je kunt overal tussen de 12 en 25 graden zien.

Japanse zwaarden hebben de neiging om onder het onderste uiteinde van het spectrum te vallen, waardoor ze met minder inspanning nauwkeurige sneden kunnen maken. Westerse bladen komen vaker uit aan het bredere uiteinde. Bredere hoeken maken het mes aanzienlijk minder bestand tegen beschadiging, maar maken ze ook meer geneigd om je voedsel te pletten in plaats van het te snijden.

Af en toe kun je een mes ontdekken (vooral een van de Japanse keuzes) dat aan slechts één kant is afgeschuind, met de andere kant loodrecht. Houd er rekening mee dat deze vaak worden gemaakt met een rechtshandige kok in gedachten. Als u met uw linkerhand snijdt, krijgt u niet de exacte prestatie waarnaar u op zoek bent.

5. Materialen

De stoffen die worden gebruikt om een mes te maken, beïnvloeden de algemene duurzaamheid en levensduur. Een manier om de weerstand van materialen tegen indeuken en vervorming te meten is met de Rockwell Scale, aangeduid met het acroniem HRC (Hardness Rockwell soort C).

Keukenmessen vallen normaal gesproken binnen het bereik van 54 tot 63 HRC. Een lagere HRC-waarde betekent dat het metaal zachter is, dus de snijkant zal sneller bot worden dan die van een hogere hardheidswaarde. Dit is echter een afweging, aangezien metalen met een hogere HRC eerder afbrokkelen en moeilijker te slijpen zijn als ze verslijten.

De gewenste hardheid komt neer op de manier waarop u het mes wilt gebruiken. Een hard mes is geweldig voor precisiewerk. Als je harde materialen gaat snijden of grote hakbewegingen gebruikt zoals een slager, ga dan voor het zachtere materiaal. Realiseer je dat je je mes vaker moet slijpen.

Koolstofstaal

Koolstofstaal is ijzer gecombineerd met koolstof voordat het wordt gegoten. Andere staallegeringen zijn op dezelfde manier gemaakt, maar met andere elementen erin gemengd in plaats van koolstof.

Basis koolstofstaal is zeer robuust en gemakkelijk te slijpen tot een scherpe rand. Het belangrijkste nadeel is dat het, net als ijzer, roest.

Een koolstofstalen mes moet zorgvuldig worden onderhouden om oxidatie te voorkomen. Was en droog het mes direct na gebruik met de hand en bewaar het op een droge plaats. Het is ook een fantastisch idee om het af en toe te kruiden met minerale olie, net zoals je een gietijzeren koekenpan zou doen.

Roestvrij staal

Roestvrij staal is koolstofstaal waaraan een klein beetje chroom, nikkel en molybdeen zijn toegevoegd om roest te voorkomen. Deze staalsoort is aanzienlijk vergevingsgezinder wat betreft vocht en roest.

Het grootste nadeel is het feit dat het een beetje armer is dan andere staalsoorten en vaker moet worden geslepen. Voor de meeste koks is het nog steeds een netto-positief en zal het je goed behandelen.

Dat gezegd hebbende, het is niet ongevoelig voor oxidatie. Als u zuur vocht of materialen op roestvrij staal achterlaat, ontstaan er roestplekken, die alleen maar meer tijd nodig hebben om zich te vormen.

Koolstofarm roestvrij staal

Deze stof is een poging om de beste delen van koolstofstaal en roestvrij staal te combineren. De effectiviteit van koolstofrijke formules van fabrikanten varieert en wordt van chef tot chef besproken.

Al deze koolstofarme roestvrijstalen opties komen steeds vaker voor bij professionele merken, dus de keuze groeit snel.

Damascus staal

Damascus-staal is legendarisch geweest in oude wapens vanwege superieur metaal met mooie golvende patronen. Het precieze proces en de formule voor het maken van dit staal is in de loop van de tijd verloren gegaan, ondanks verschillende replicatie-inspanningen.

De meeste, zo niet alle bladen die tegenwoordig de titel dragen, zijn gewoon koolstofstaal met vergelijkbare golvende patronen in het metaal.

Een uitstekend Damascus-mes zal u goed van pas komen, maar weet dat een aanzienlijk deel van dat hoge prijskaartje voor esthetiek is.

keramiek

Totdat we het perfecte cermet-materiaal voor bestek kunnen maken, zullen keramische messen waarschijnlijk een niche-ding blijven dat bedoeld is voor precisiewerk .

Materiaal handvat

Een goed keukenmes kan een leven lang meegaan, wat betekent dat je een handvat wilt dat zowel lekker in de hand ligt als makkelijk te houden is. Zorg ervoor dat het niet te glad is, zelfs als het nat wordt, en dat zowel de breedte als de lengte goed passen bij de grootte van je hand.

Hout, het heel gewone materiaal, werkt goed en ziet er mooi uit. Het is echter kwetsbaar voor vocht, schimmels en ziektekiemen. Bovendien is hout vaak duurder dan plastic en andere kunststoffen.

Handgrepen van polymeer en rubber zien er misschien niet zo goed uit, maar ze zijn hygiënischer dan hout en gaan vaak ook langer mee. Bovendien zijn ze gemakkelijk te vormen in elke vorm die de fabrikant nodig heeft, dus demping wordt minder een probleem.

Sommige merken bieden hout aan dat is behandeld of omhuld met een polymeerhars. Dit geeft het een traditionele uitstraling zonder de kwetsbaarheden van hout. Dit zijn meestal geweldige alternatieven, hoewel ze misschien wat duurder zijn dan pure synthetische stoffen.

Recensies Van De Beste Keukenmessen In 2021

Het vinden van een kwaliteitskeukenmes kan erg tijdrovend zijn. We hebben weken besteed aan het doen van het onderzoek, zodat u dat niet hoeft te doen.

  1. Wsthof Klassiek Koksmes – Beste te koop in 2021
  2. Cubikook Santoku – Beste nieuwe keukenmes
  3. Shun DM0706 Classic – Beste koksmes Runner-up
  4. Dalstrong Santoku – Beste Santoku-mes (Japans koksmes )
  5. Mercer Culinary Millennia – Beste koksmes voor waar voor uw geld
  6. Shun Classic 15 cm – Beste koksmes voor kleine handen
  7. Victorinox Swiss Army – Beste Broodmes

Hier zijn onze gedetailleerde beoordelingen van de beste keukenmessen :

1.

WSTHOF 4582/20 Koksmes Beste te koop in 2021

Het Wsthof Classic Koksmes is gesmeed uit hoogwaardig roestvrij staal, geslepen tot een hoek van 14 graden en heeft een geklonken volledige tang. Het is robuust, scherp, duurzaam en betrouwbaar, maar zonder toeters en bellen die men graag zou willen zien in zijn kosten.

Pluspunten

  • Precisie gesmeed
  • Complete tang, geklonken handgreep
  • Scherp (PEteched tot 14 niveaus per kant)
  • Bolster voor vingerbescherming
  • Eenvoudig uitziende handgreep
  • Duur

Het mes is uit één stuk staal gesmeed en heeft een dik, sterk lemmet. De tang loopt helemaal door het handvat en is bevestigd met drie klinknagels, waardoor het een uitzonderlijke balans en stabiliteit heeft. De vinylgrepen, hoewel niet bijzonder mooi, passen in de tang en versterken naadloos, waardoor er geen openingen voor vuil of voedselverontreinigingen achterblijven.

De fortificatie en fingerguard betekent extra veiligheid voor de kok. Het voegt ook wat gewicht toe aan het mes, waardoor het op 241 g komt. Degenen met bijzonder kleine handpalmen of delicate polsen vinden het misschien zwaar (kijk in dat geval naar de Cubikook Santoku hieronder). Voor de meesten zal de Classic echter comfortabel zijn. Het toegevoegde gewicht kan zelfs helpen bij het snijden.

Met 58 HRC is de hardheid meer dan voldoende voor de meeste snijtaken, hoewel niet indrukwekkend in vergelijking met andere high-end messen. Aan de andere kant betekent een lagere HRC dat het mes veel kneedbaarder is en minder snel breekt of splintert onder geconcentreerde druk in vergelijking met zijn taaiere tegenhangers. Het is duidelijk dat je het vaker door een paal moet halen om de bramen recht te trekken.

Met een extra smalle rand en een redelijk formaat, gewicht en hardheid, zal de Wsthof Classic schitteren bij vrijwel elke snijklus uit de keuken. Het is zonder twijfel een van de beste koksmessen op de markt. De dure, maar lovende recensies van chef-koks die hun Wsthof Classic al heel lang gebruiken, impliceren dat het een investering is met een goed rendement.

2. Cubikook Santoku Beste Nieuwe Keukenmes

Cubikook is een nieuwe naam uit de bestekwereld, maar dat heeft een voordeel: je hoeft de merknaam niet te dekken. Ze bieden kwaliteitsmessen die vergelijkbaar zijn met die van doorgewinterde merken, maar voor een fractie van de prijs. Dit santokumes is daar een mooi voorbeeld van.

Pluspunten

  • Gesmeed met Duits staal
  • Volledige tang, versterken
  • Exquise palissander handvat
  • wordt geleverd in een elegante geschenkdoos
  • Betaalbaar
  • Ondersteunt geen schommelende beweging
  • Klein formaat, kan bij grote handen ongeschikt aanvoelen

De Cubikook Santoku is gesmeed uit een enkel stukje Duits roestvrij staal – het soort dat je vindt in de messen van Wsthof en Henckels. Het is gehard tot 56-58 HRC, waardoor een balans wordt gevonden tussen randbehoud en slijpgemak.

De santoku heeft een volledige tang die stevig in het palissander handvat is bevestigd met drie koperen klinknagels. Het mes voelt solide, uitgebalanceerd en verzwaard aan voor zijn afmetingen van 18 cm, maar toch wendbaar genoeg voor kleinere handen.

We vonden het geweldig dat de bolster dunner wordt omdat deze van het handvat naar het blad loopt, waardoor een vloeiende overgang ontstaat in plaats van een abrupte inkeping. Dit maakt het comfortabeler voor de mesgrijpers, omdat hun handpalmen sterker blijven. Het is ook een geweldige lay-out voor sanitaire voorzieningen: het ontbreken van hoeken betekent dat er geen ruimte is voor het verzamelen van vuil of voedseldeeltjes.

Zoals typisch voor santokus, is de Cubikook geslepen tot een hoek van ongeveer 15 graden. Dit geeft het een aanzienlijk voordeel met fijne snijkanten en nauwkeurige sneden. De kuiltjes zorgen er effectief voor dat dunne plakjes vlees of groenten niet aan het mes blijven plakken.

Als je echter liever in een wiegende beweging snijdt, is dit mes vanwege zijn platte buik geen goede keuze. Maar nogmaals, dat is hoe santokus bedoeld is om te worden gebruikt.

De Cubikook Santoku is een pragmatische optie: hij blinkt uit in zowel de prestaties als de esthetiek en wordt aangeboden tegen een redelijke prijs. Omdat het mes in een redelijk magnetische doos wordt geleverd, zou het een leuk cadeau voor een housewarming kunnen zijn.

3. Shun VG-MAX Classic – Tweede Plaats Voor Beste Koksmes

Shuns 20 cm VG-MAX Classic is een fantastische Japanse versie van het gangbare Duitse mode-koksmes. Net als onze originele keuze, komt de basis van dit mes overeen met de klassieke westerse lay-out, en zal de meeste koks dus bekend zijn. In tegenstelling tot de Wsthof is Shun echter op dit specifieke mes opgedoken met een paar nieuwe functies.

Pluspunten

nadelen

  • Gevoelig voor chippen

Het meest voor de hand liggende onderscheid is het Damascus-ontwerppatroon op het blad. Maar dit is decoratief, aangezien het mes is gemaakt van roestvrij staal. In de metalen formulering zit echter een beetje extra wolfraam, koolstof en kobalt. De laatste twee helpen het mes harder te maken, terwijl het wolfraam de rand scherp houdt. De verhoogde hardheid van het blad maakt het iets gemakkelijker om te verwerken in vergelijking met meer rechttoe rechtaan staal.

De grip van deze VG-MAX Classic is voorzien van een met hars geïmpregneerde houtafwerking, PakkaWood genaamd. Het is verbluffend en past mooi bij het sierlijk gestileerde mes om dit een van de zeer elegante functionele messen te creëren die op de markt verkrijgbaar zijn.

De belangrijkste tekortkoming van dit ontwerp – en een van de grootste redenen waarom het slechts een tweede plaats is – is dat de smalle versteviging (het gedeelte waar het mes het handvat raakt). Voor koks die graag rond de wapening grijpen, zal deze Shun iets minder comfort bieden dan de Duitse indeling.

4. DALSTRONG Santoku Beste Santoku-mes (Japans Koksmes)

4 DALSTRONG Santoku Beste Santokumes Japans koksmes

Wanneer dikke, forse Japanse messen het niet snijden (*snicker*), verander dan in Dalstrongs Shogun Santoku-stijl mes. Met een mes dat is gesmeed van hoogwaardig Japans roestvrij staal en geslepen tot een rand van ongeveer 12 graden, zult u geen moeite hebben om die precisiesneden te maken.

Pluspunten

nadelen

  • Mager mes, vatbaar voor afbrokkelen

Het mes is ook erg smaakvol, gebruik makend van een Damascus-stijl compleet en een forse bloesem die zowel goed aanvoelt als er goed uitziet.

Dalstrong heeft hun Shogun-mes gehard tot 62 HRC over de Rockwell-schaal, wat betekent dat het die scherpe rand goed moet behouden.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk mes geleidelijk moet worden geslepen. Misschien nog wel belangrijker is het feit dat je moet oppassen rond botten om te voorkomen dat de harde rand leegloopt. Dit is een precisiegereedschap, geen hamer.

Als al het andere faalt, vergeet dan niet dat Dalstrong een 100% tevredenheidsgarantie en een levenslange garantie heeft. Als je niet erg verkocht bent op Santoku-messen en liever iets goedkopers en eenvoudigers hebt, kijk dan eens naar de Victorinox Fibrox Guru Santoku. Hoewel gestempeld in plaats van gesmeed, is de Victorinox geweldig voor de chef-kok die de Aziatische kant van bestek wil gaan verkennen.

5. Mercer Culinary Millennia Beste 20 Cm Koksmes Voor Waarde

De Mercer Millennia is gestempeld in plaats van gesmeed – een belangrijke reden dat het zo veel minder duur is dan andere op deze lijst. Het Japanse koolstofstaal dat ze gebruiken, maar onderscheidt het van het gemiddelde, economische gestempelde mes.

Pluspunten

  • Gedeeltelijke tang, puntzwaar
  • Dun gestempeld mes

De grip is gemaakt van santopreen en polypropyleen, waardoor hij iets meer vergevingsgezind is voor je hand dan een paar. Hoewel het er wat minder verfijnd uitziet dan hout of andere polymeren, is de oorsprong van dit santopreen misschien wat u wenst als u merkt dat u last heeft van gevoelige spanningspunten na het zagen.

Mercer Culinary maakt enkele van de beste koksmessen op de markt en ze ondersteunen ze met een uitstekende garantie. Met deze millennia krijgen zakelijke klanten 25 jaar, terwijl particuliere koks levenslang gedekt zijn.

Mercer-messen zijn niet alleen van uitstekende kwaliteit voor de prijs, ze worden ook overal door restaurants gebruikt. Mercer heeft een groot assortiment keukenartikelen die grotendeels gericht zijn op commerciële activiteiten, dus u kunt er zeker van zijn dat u met precies dezelfde uitstekende apparatuur werkt als professionals.

6. Shun Classic Beste Koksmes Van 15 Cm Voor Kleine Handen

De kritieken van de 20 cm Shun Classic maken ook gebruik van deze kortere keuze, en maken het ook een ideaal mes voor koks met kleine handen of voor mensen die alleen een korter mes nodig hebben. Plus, minder mes betekent minder kosten (relatief gezien).

Pluspunten

nadelen

  • Mager mes, versnippert gemakkelijk

De hendel die door deze snijactiviteit van de messen wordt gecreëerd, maakt de smalle steun minder een probleem. Sommige koks ontdekken dat een korter mes een zekere veelzijdigheid biedt die ze niet krijgen van hun meer standaard lange messen. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn met benig voedsel. U hoeft de met wolfraam doordrenkte rand niet te bewerken!

7. Mercer Culinary Genesis 13 cm Beste mes

Sectie van Mercers enorme lijn, dit 13 cm lemmet is geweldig als je wat meer precisie nodig hebt dan een koksmes, maar niet hoeft weg te hakken met een schilmesje.

Pluspunten

  • Nagemaakt
  • Duits high-carbon roestvrijstalen mes
  • Volledig geklonken tang

nadelen

  • Goedkoop aanvoelend handvat

Hoewel kleiner en goedkoper dan zijn neven, blijft de 13 cm Genesis volledig gesmeed uit Duits koolstofarm roestvrij staal.

Bovendien wordt het geleverd met een bolster en een doorn die helemaal door het handvat loopt en kan worden vastgemaakt met een klinknagel. Deze eigenschappen, die je normaal gesproken alleen bij high-end messen tegenkomt, zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de balans en duurzaamheid. Dit is een van die zeldzame goedkopere messen die met het juiste onderhoud tientallen jaren mee kunnen gaan.

Hoewel we het hierboven niet hebben gehad over utility-messen, zou het je niet moeten verbazen dat ze flexibel zijn, maar een andere functie hebben dan het grotere koksmes. Je zult merken dat het mes niet breder is dan het handvat, waardoor ze veel minder handig zijn bij het hakken op een snijplank. Aan de andere kant maakt dit het gemakkelijker om het mes te manoeuvreren voor andere taken.

Dit mes is perfect voor het snijden van sandwiches, fruit, kazen en vele andere kleine producten. Mocht je geen uitbeenmes hebben, dan kan het daar ook als stand-in dienen.

Zoals bijna alle aanbiedingen van Mercers, wordt de Genesis gedekt door een beperkte levenslange garantie.

8. Victorinox Swiss Army Fibrox Pro Beste Broodmes

8 Victorinox Swiss Army Fibrox Pro beste broodmes

Terwijl vlees vaak baat heeft bij een stijf, gesmeed mes, hoef je de bank niet te breken om een broodmes te krijgen. Deze Victorinox, vervaardigd in Zwitserland en gestempeld uit Europees staal, doet zijn werk prima.

Pluspunten

  • Scherpe gekartelde rand
  • Dun mes, snijdt netjes door brood/fruit
  • Vacuüm veilig
  • Goedkoop ogende beheren
  • Smal mes, misschien niet geschikt voor groot brood

De scherpe gekartelde rand van het mes is meer dan een match voor tomaten, ananas of, onnodig te zeggen, brood. Het kan met weinig moeite schone, glad gesneden oppervlakken door harde korsten verschaffen. Het plastic handvat is niet om over naar huis te schrijven, maar het ligt comfortabel in de hand en is gemakkelijk te wassen.

Houd er rekening mee dat het broodmes slechts aan 1 kant van het lemmet is afgeschuind. Dit betekent dat het een hoek zal creëren als het via een brood beweegt, waardoor het ene uiteinde van deze spleet dikker is dan het andere. Dit zal niet duidelijk zijn op dunne, kleine broden. Wanneer u echter bijzonder dikke broden snijdt, moet u mogelijk een beetje druk uitoefenen om de snede recht te houden.

De balde is slank, waardoor hij licht van gewicht is. Het snijdt een dozijn broden zonder je pols te vermoeien. Aan de andere kant kan het dun aanvoelen als je dikke en harde broden hebt om te snijden. In dit geval wil je misschien zijn Victorinox-broeders bekijken met een breder mes.

Het mes is vaatwasmachinebestendig, al raadt Victorinox nog steeds aan om met de hand af te wassen.

Beste Keukenmessenmerken

De beste zeven merken bestekproducten op de Amerikaanse markt.

1. Mijd Bestek

Shun (spreek uit als shoon) is een Japans bedrijf dat zich laat inspireren door de legendarische geschiedenis van samoeraizwaardtechnieken. Ze drijven vanuit Seki City, een locatie die eeuwenlang werd beschouwd als de kern van de Japanse mesproductie.

Net als de smeden van vroeger, beschouwt Shun de persoonlijke link met het mes als essentieel. Elk mes krijgt geduldige, hands-on aandacht tijdens het smeedproces. Hun versmelting van hightech stoffen met zowel moderne als klassieke productiemethoden leidt tot fantastische messen die over de hele wereld beroemd zijn.

2. Dalstrong

Dalstrong is een in Toronto gevestigd bedrijf dat gebruik maakt van Japanse technieken. Ze leveren staal van hoge kwaliteit uit verschillende plaatsen, zoals Duitsland, Japan en elders, en produceren het allemaal in Yangjiang, het huis van China’s eigen messenmakerij op maat.

Hoewel een relatief jong bedrijf, staat Dalstrong bekend om kwaliteit tegen een redelijke prijs. Weinigen zullen het feit betwisten dat hun stalen stelen er prachtig uitzien, hoewel sommigen misschien beweren dat ze zich meer op esthetiek concentreren dan zou moeten. Ze maken echter wel een back-up van hun producten. Als er een probleem is, biedt Dalstrong een 100% tevredenheidsgarantie en levenslange garantie.

3. Wsthof

Wsthof is een beroemd Duits merk, maar is uitgebreid met enkele Japanse stijlen in hun productlijn. Het bedrijf was zeven generaties lang eigendom van en werd geëxploiteerd door exact dezelfde familie uit Solingen, de Duitse stad Blades.

Wsthof maakt gebruik van moderne smeedtechnologieën en de nieuwste beoordelingsmethoden om hun bekende niveau van Duitse technologie te behouden. Toch laten ze niet toe dat automatisering de procedure volledig overneemt. Elk mes krijgt persoonlijke aandacht om ervoor te zorgen dat ze het de legendarische geschiedenis van die merken waardig kunnen vinden. Wsthof maakt tegenwoordig enkele van de beste keukenmessen in de branche.

4. Zelite Infinity

Zelite Infinity is een familiebedrijf met een kleine footprint, maar een grote reputatie. Net als veel van ’s werelds beste smeden, richt Zelite zich alleen op messen en heeft dus hun vak goed aangescherpt. Hun producten zijn gemaakt van geïmporteerd Japans VG-10 Super Steel en in de loop van 60 dagen gemaakt met behulp van Duitse standaard operationele processen.

In tegenstelling tot velen verkoopt Zelite gewoon online, wat betekent dat je niet naar de winkel kunt gaan om het mes op maat te passen. Maar ze stellen klanten gerust met een 100% tevredenheidsgarantie.

5. Victorinox

Victorinox is waarschijnlijk het meest bekend om hun Zwitserse legermessen, gekoesterd door verkenners en klusjesmannen over de hele wereld. Maar sinds hun oprichting in 1884 hebben ze alle tijd gehad om uit te breiden. In tegenstelling tot de meeste messen op deze lijst, is Victorinoxs keukenbestek gestempeld in plaats van gesmeed. Het wordt echter beschouwd als een van de beste in de categorie met stempels.

7. Mercer Culinair

Mercer Culinary, gevestigd in New York City, staat bekend om hun barware en brede reeks restaurantgeoriënteerde keukengerei. Hun immense besteklijn dekt alle toepassingen en beschikt over goedkope gestanste en hoogwaardige gesmede messen. Ze concentreren zich ook op speciale keukenartikelen die gebruik maken van moderne materialen, zoals hun Hells Tools-lijn van nylon voor hoge temperaturen.

6. JA Henckels

Met drie eeuwen expertise in het maken van messen, is het in Duitsland gevestigde JA Henkels een van de meest vertrouwde bestekfabrikanten ter wereld. JA Henckels onderhoudt verschillende messenmerken en creëert meerdere productlijnen, waarbij zowel de high-end als de budgetmarkt wordt benut.

JA Henckels-messen, waarvan de meeste met de hand worden geslepen door de meestersmeden van het bedrijf, staan bekend om hun scherpte. Ze staan ook bekend als zeer duurzaam – het is niet ongebruikelijk dat Henckels-messen van generatie op generatie in een huishouden worden doorgegeven als keukenerfgoed.

Beste Keukenmessen: Het Belangrijkste Punt

Het selecteren van de beste keukenmessen kan wat lastig zijn, en we raden aan om bij gevestigde merken te blijven voor gegarandeerde kwaliteit. U hoeft geen geld uit te geven aan de duurste dingen – soms zijn de vorderingen minimaal en nauwelijks waarneembaar met een niet-professionele kok. Dat gezegd hebbende, wees niet onwillig om te investeren in een kwaliteitsmes als je er een vindt. Met goed onderhoud kunt u er tientallen jaren mee vooruit.