Koopgids Waar moet je op letten bij een borstmes

Ook al denken we dat messen shoppen zo simpel en makkelijk is, toch voelen we ons vaak teleurgesteld na een paar weken gebruik van ons gloednieuwe mes. Dit komt omdat mensen niet weten waar ze op moeten letten om het beste van het beste in de menigte te vinden.

Dit zijn de kenmerken waar u op moet letten bij het zoeken naar borstmessen:

Soorten borstmessen:

Gestempelde messen:

Gestanste messen zijn te omschrijven als een mes gemaakt uit één enkele grote plaat roestvrij staal. Dit mes is te vergelijken met een koekjes uitsteker of ponsmachine.

Een machine komt aan en perst op de grote plaat roestvrij staal. Een mesachtige vorm wordt vervolgens gesneden en later wordt een handvat toegevoegd.

Gestempeld mes is geen erg duurzame en effectieve optie om te kopen. Ze zijn meestal erg goedkoop en doen het werk voor een tijdje. Als u op zoek bent naar een investeringsstuk voor de lange termijn, dan is dit niet het type voor u.

Gesmede messen:

Een enkele stalen staaf wordt gebruikt om een gesmeed mes te smeden. De bar wordt vervolgens verhit en keer op keer beukt. Dit geeft de staaf een vorm en zorgt ervoor dat de koolstof-al-legeringsmoleculen onder extreme druk combineren.

Hierdoor ontstaat een zeer duurzaam, solide en zeer sterk mes. Als je voor je gesmede messen zorgt, kunnen ze een leven lang mee.

Vroeger werden gesmede messen gemaakt met een lagerhamer. Moderne machines kunnen dit. De Dalstrong-snijmes Gladiator-serie is voor velen een zeer populaire keuze voor een gesmeed mes.

Duits Versus Japans Staal:

U zult waarschijnlijk twee soorten staal opmerken als u op zoek bent naar messen: de ene is de Japanse stijl en de andere is de Duitse stijl.

Hoewel de meeste mensen denken dat een stalen mes een stalen mes is, kan het daadwerkelijke proces van het maken van het mes variëren.

Duitse messen zijn vrij dik en dicht en dus zwaarder dan gemiddelde stalen messen. Deze messen zijn extreem duurzaam en kunnen elke dag worden gebruikt in een drukke keuken.

Ze zijn extreem goed bestand tegen water en hitte. Je kunt ze dus lang gebruiken zonder uitgebreid onderhoud.

Een van de meest populaire Duitse stalen messen is het Cutluxe Snijmes .

Japanse stalen messen daarentegen zijn veel fijner, delicater en zorgvuldig vervaardigde messen die ideaal zijn voor zeer fijn, nauwkeurig werk. Deze messen zijn zeer licht en scherp.

Je kunt je brisket zo dun of dik maken als je wilt. De meeste culinaire professionals gebruiken graag Japans staal.

Een nadeel van Japanse stalen messen is het onderhoudsvriendelijke karakter. Omdat ze zeer hoogwaardig zijn gemaakt, moet u ze regelmatig onderhouden. Maar gepassioneerde culinaire liefhebbers zijn bereid om net dat beetje extra te doen.

Kai Brisket Pro Kitchen Knives is een geweldig Japans stalen borstmes, ideaal voor professionals.

Lengte:

De lengte van je mes is een belangrijke factor bij het bepalen van de prestaties. Je mes is misschien te klein als je moeite hebt om een gelijkmatige snede in je borst te maken.

Je kunt een mes van 28 cm – 30 cm krijgen. We weten dat het intimiderend is om zo’n groot mes te gebruiken om te snijden, maar vertrouw ons. Het is gemakkelijker om te snijden en te snijden wanneer het mes de hele borst bedekt, maar er nog een paar centimeter aan de punt overblijft.

Probeer bijvoorbeeld de Mercer Culinary Millennia Granton Edge Slicer . De efficiëntie zal meteen duidelijk zijn.

Full-Tang:

De meeste beginnende koks nemen niet de moeite om zich op deze functie te concentreren. Professionele koks controleren echter altijd de volledige tang van het mes.

Full-tang is niet nodig voor een borstmes. Er zijn veel geweldige messen, zoals het Hammer Stahl 36cm Carving Knife , die geen full-tang hebben.

Wat full tang in wezen doet, is dat het het mes evenwichtiger en comfortabeler maakt. Omdat ze zijn gemaakt van een enkele plaat metaal van de punt tot het handvat, hebben ze een beter zwaartepunt.

Het Kessaku Slicing Carving Knife bewijst waarom het zo de moeite waard is om wat extra geld uit te geven aan een full-tang mes.

Handvat:

Controleer altijd of de handgreep ergonomisch is of niet. We zijn allemaal schuldig aan het kiezen van een mes op basis van hoe goed het handvat eruit ziet en het volledig elimineren van de bruikbaarheid ervan.

Sommige mensen houden van een korte handgreep, terwijl anderen houden van een langere handgreep. Zorg ervoor dat u het materiaal van het handvat controleert.

Door hun natuurlijke warmte en grip is hout altijd de beste keuze. Ze zijn ook duurzamer dan plastic exemplaren.

SEDGE snijmes is een zeer goede keuze die wordt geleverd met een goed ontworpen ergonomische vorm die geen vermoeidheid of pijn veroorzaakt.

Verzorging En Onderhoud Van Uw Borstmes

Waarom zoveel uitgeven aan een mes als je het kunt gebruiken zonder na te denken en de integriteit te behouden? Culinaire artiesten en liefhebbers nemen hun messen zeer serieus.

Het mes wordt vaak het penseel van een chef-kok genoemd. En wat doen kunstenaars met hun penselen? Ze zorgen goed voor hun kwasten!

Je borstmes kan snel zijn scherpte verliezen als je er niet voor zorgt. Dit zijn enkele eenvoudige dingen die we allemaal kunnen doen om ons borstmes er als nieuw en glanzend uit te laten zien!

  • Gebruik geen afwaswater Zelfs als je mes zegt dat het vaatwasmachinebestendig is, moet je het met de hand afwassen. Je hebt niet zo’n intense hitte en waterdruk nodig om een mes schoon te maken.
  • Gebruik altijd een mild afwasmiddel en warm water om uw borstmes schoon te maken. Spoel ze daarna af en droog ze af met een zachte handdoek.
  • Je hoeft je messen niet in water te weken. Messen hebben geen diepe reiniging nodig . Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen of water kan mogelijk roest veroorzaken.
  • Borstmessen zijn niet geschikt voor botten, gedroogd voedsel of hard voedsel . Deze messen zijn artistieker en kunnen alleen worden gebruikt om te snijden en te snijden.
  • Bewaar je mes in hun respectievelijke dozen of in een schede . Plaats ze niet in glazen blokken. Deze magnetische meshouders van HM Magnetics zijn uitstekend omdat ze je delicate rand niet beschadigen.
  • Voor het fixeren van een bot mes kan een professioneel slijpgereedschap of een staaf zoals de Honing Steel worden gebruikt.

Veelgestelde Vragen (FAQ’s)

01. Kan Een Broodmes Een Borst Maken?

02 Is een uitbeenmes hetzelfde als een fileermes

Het is mogelijk om het te proberen, maar het is niet zeker hoe succesvol. Voor een brisket heb je een mes nodig dat superscherp is met een hele dunne snede. Een lang mes verdient zeer de voorkeur omdat het meer controle mogelijk maakt.

Als je een fijne snede in je borst wilt maken, kunnen broodmessen vaak gekarteld worden. Het lijkt misschien een brood, dus we begrijpen uw bezorgdheid. Maar dat is geen erg effectieve optie.

02. Is Het Mogelijk Om Een Borstmes Te Gebruiken Om Groenten Te Snijden?

Dat kan je zeker! Het is eigenlijk gemakkelijker om grote groenten en fruit te snijden met een borstmes dan met een koksmes. Borstmessen hebben vaak langere lemmeten dan standaard keukenmessen .

Stel je voor hoe gemakkelijk het zou zijn om met zo’n mes een volledige watermeloen of pompoen te snijden!

03. Heb ik een borstsnijmes nodig?

Het hangt allemaal af van hoe vaak uw gezin thuis geniet van braadstukken, barbecues en brisket. Een borstmes van goede kwaliteit is essentieel voor iedereen die van deze voedingsmiddelen houdt en ze vaak maakt. Dit zal uw leven gemakkelijker maken.

Zelfs voor occasionele koks die alleen grotere braadstukken en kalkoen maken op Thanksgiving en Kerstmis, kunt u met een stevig borstmes pronken met uw vaardigheden voor een kamer vol gasten. Wie wil dat nu niet!

04. Zijn Japanse Messen Beter Dan Duitse Messen

Dit hangt alleen af van wat u zoekt. Duitse messen zijn zonder twijfel de beste keuze als je op zoek bent naar een mes dat supersterk en duurzaam is.

Maar als je meer geïnteresseerd bent in vakmanschap en vlijmscherpte, dan zijn Japanse messen iets voor jou. Japanse messen zijn lichter en dunner dan gewone messen.

Doordat ze flexibel zijn, is fijnsnijden heel eenvoudig. Ze zijn ook uitstekend geschikt voor het snijden van vlees.

Beëindigen

We hopen dat je iets hebt gevonden dat je leven gemakkelijker en beter zal maken. Het hele proces van het maken van borst is voor velen leuk en lekker.

Je hebt dus een goede metgezel nodig die je lange inspanningen om heerlijk, sappig vlees voor het gezin te maken zal eren!

Dus welk borstmes heb je van onze stapel gekozen?