Koopgids: Hoe U Het Beste Aanzetstaal Kiest

Weet u niet zeker welke van deze aanzetstaven de juiste is voor u? Dit is de beste gids voor het honen.

Honingstaaftype:

Honingstaven kunnen gemaakt zijn van staal, keramiek of diamant. Elk heeft verschillende hardheidsniveaus en dit bepaalt hoe lang je hoonstaaf meegaat, of hoe snel het je mes egaliseert.

Als je echter van harder keramisch gereedschap houdt, raden we je aan om de Mac Knife Ceramic Honing Rod en Green Elephant Ceramic Sharpening Honing Rod te kopen .

Lengte:

Honingstaven zijn er in veel verschillende lengtes. Het belangrijkste om te overwegen is de lengte. Dit komt omdat het staal voldoende lengte moet hebben om langere messenbladen te slijpen.

Een 30 cm staal zoals de Kota Diamond Steel Professional Messenslijperstaaf is ideaal omdat hij alle maten messen aankan. U kunt een optie van 25 cm of 23 cm kiezen als u iets kleiners nodig heeft.

Gewicht:

Sommige staalsoorten zijn lichter en compacter dan andere. Een zwaar aanzetstaal zal moeilijk te gebruiken zijn, maar een met een mooi gewicht kan stabieler lijken tijdens het gebruik.

Ondertussen heeft de ZWILLING JA Henckels Double Cut Honing Steel genoeg gewicht om solide en heavy-duty aan te voelen.

Veelgestelde Vragen

Hieronder vindt u antwoorden op vragen die ons het meest worden gesteld over aanzetstaven of -staal.

01. Wat Is Het Verschil Tussen Slijpstaven En Aanzetstaal,

Simpel gezegd, het beste mes-aanzetstaal kan een bot mes repareren. Aan de andere kant zal aanzetstaal de scherpe rand van je mes opnieuw uitlijnen wanneer het begint weg te buigen. Met andere woorden, ze corrigeren elk een specifiek probleem.

02. Correct Gebruik Van Aanzetstaal En Staaf?

Niet gewend om aanzetstaal te gebruiken? Kom tot rust! Nou vertel je hoe het gedaan is

  • Houd de staaf stevig vast met de punt correct op het aanrecht geplaatst.
  • Houd de hielen van het mes tegen de hoonstaaf. De punt van het mes moet een beetje naar boven gericht zijn, in een hoek van 16 graden tussen de staaf en het mes.
  • Terwijl u deze hoek aanhoudt en lichte druk uitoefent op het mes, laat u het in een rechte beweging over de lengte van het aanzetstaal glijden.
  • Zorg ervoor dat de hele rand van je mes de staaf raakt nadat je deze slag hebt voltooid.
  • Herhaal dit proces nog een paar keer (of indien nodig) aan beide kanten.

03. Hoe Houd Ik Mijn Aanzetstaal Schoon?

U hoeft alleen het oppervlak van het hoonoppervlak schoon te vegen met een vochtige handdoek of doek. Droog het na het schoonvegen af met een schone doek en bewaar het op een droge plaats.

Een Notendop

Onze lijst met de beste aanzetstalen zal u helpen uw keuzes te verfijnen. Als u nog steeds niet zeker weet welk aanzetmetaal het beste voor u is, kunt u beginnen met het kiezen van degene met de beste eigenschappen en voordelen.

Of je nu veel kookt, of af en toe iets nodig hebt om je messen in goede conditie te houden. Dit bespaart u ook geld omdat u kwaliteitsmessen niet hoeft te vervangen. Haal je aanzetijzer tevoorschijn en slijp je hakvaardigheid.